אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגת מוס נוטלה וגבינה

חם מדי בשביל להדליק תנור, בעצם, חם מדי - נקודה. אם יש משהו שיכול לעזור לנו עכשיו זאת העוגה הזאת: מוס נוטלה וגבינה עם אגוזי לוז מלמעלה ותחתית עוגיות שוקולד למטה, בלי אפייה בכלל

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 17/07/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 163 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית:

115 גרם (כוס) פירורי עוגיות שוקולד

40 גרם חמאה, מומסת

קורט מלח

למלית:

7 גרם (כפית וחצי) ג'לטין

2 כפות מים

185 גרם (חצי כוס ועוד כף) נוטלה

225 גרם (גביע) גבינת שמנת 25-30 אחוזי שומן, בטמפרטורת החדר

2 כפות קקאו, מנופה

375 מ"ל (גביע וחצי) שמנת מתוקה

48 גרם (4 כפות) סוכר

120 גרם (כוס) אגוזי לוז שלמים, לעיטור

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה פירורי עוגיות שוקולד, חמאה מומסת וקורט מלח, ומהדקים לתחתית תבנית 18 ס"מ בעזרת כף.

2 מערבבים בקערית ג'לטין ומים, מעבירים בינתיים לקירור.

3 בקערה בינונית מערבבים נוטלה, גבינת שמנת בטמפרטורת החדר וקקאו מנופה לתערובת חלקה. ממיסים ג'לטין (15 שניות במיקרוגל), טורפים לתוכו 2 כפות מתערובת הגבינה כדי להשוות טמפרטורות, ולאחר מוסיפים אותו לבלילה בהדרגה וטורפים לתערובת חלקה.

4 מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה וסוכר לקצפת רכה, ומקפלים לתוך הקרם. יוצקים לתבנית, מחליקים ומעבירים לקירור ל-6 שעות לפחות להתייצבות, ורצוי למשך הלילה. מעטרים באגוזי לוז שלמים לפני ההגשה.

*העוגה מיועדת להכנה בתבנית 18 ס"מ, ניתן להכפיל כמויות עבור עוגה גדולה בתבנית 24 ס"מ.

 לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

 

>> בשבוע שעבר הכנו רולדת גלידה נהדרת. כן, אנחנו במוד של קיץ