עוגת מוס נוטלה וגבינה
חם מדי בשביל להדליק תנור, בעצם, חם מדי - נקודה. אם יש משהו שיכול לעזור לנו עכשיו זאת העוגה הזאת: מוס נוטלה וגבינה עם אגוזי לוז מלמעלה ותחתית עוגיות שוקולד למטה, בלי אפייה בכלל
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתחתית:
115 גרם (כוס) פירורי עוגיות שוקולד
40 גרם חמאה, מומסת
קורט מלח
למלית:
7 גרם (כפית וחצי) ג'לטין
2 כפות מים
185 גרם (חצי כוס ועוד כף) נוטלה
225 גרם (גביע) גבינת שמנת 25-30 אחוזי שומן, בטמפרטורת החדר
2 כפות קקאו, מנופה
375 מ"ל (גביע וחצי) שמנת מתוקה
48 גרם (4 כפות) סוכר
120 גרם (כוס) אגוזי לוז שלמים, לעיטור
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה פירורי עוגיות שוקולד, חמאה מומסת וקורט מלח, ומהדקים לתחתית תבנית 18 ס"מ בעזרת כף.
2 מערבבים בקערית ג'לטין ומים, מעבירים בינתיים לקירור.
3 בקערה בינונית מערבבים נוטלה, גבינת שמנת בטמפרטורת החדר וקקאו מנופה לתערובת חלקה. ממיסים ג'לטין (15 שניות במיקרוגל), טורפים לתוכו 2 כפות מתערובת הגבינה כדי להשוות טמפרטורות, ולאחר מוסיפים אותו לבלילה בהדרגה וטורפים לתערובת חלקה.
4 מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה וסוכר לקצפת רכה, ומקפלים לתוך הקרם. יוצקים לתבנית, מחליקים ומעבירים לקירור ל-6 שעות לפחות להתייצבות, ורצוי למשך הלילה. מעטרים באגוזי לוז שלמים לפני ההגשה.
*העוגה מיועדת להכנה בתבנית 18 ס"מ, ניתן להכפיל כמויות עבור עוגה גדולה בתבנית 24 ס"מ.
לבלוג של ענבל – פיית העוגיות