אוכל
צילום׃ נטלי אמילר , mako אוכל

עוגת שוקולד במתיקות עדינה

המתיקות המרומזת של העוגה הזאת, יחד עם ציפוי שוקולד החלב שמפצה עליה, מרכיבים עוגה שהיא בדיוק, אבל בדיוק לטעמנו. רוצים להוסיף סוכר? אתם יכולים, אבל עשו טובה נסו אותה קודם ככה

נטלי אמילר | mako אוכל | פורסם 17/01/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 212 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית 25 על 25 ס"מ או 3 אינגליש קייק

3 ביצים

כוס סוכר (200 גרם)

3 כפות סוכר חום (45 גרם)

כוס מים רותחים (240 מ"ל)

8 כפות קקאו גדושות (80 גרם)

גביע יוגורט 3% ( 200 גרם)

חצי כוס שמן (100 גרם)

2 כוסות קמח תופח (280 גרם)

לציפוי:

100 גרם שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד חלב (אפשר להמיר במריר)

אופן ההכנה:

1 מקציפים את הביצים עם הסוכר והסוכר החום כ-3 כדקות.

2 מנמיכים את מהירות המיקסר לאיטית, מוסיפים את המים הרותחים ואחריהם את הקקאו, היוגורט והשמן. כשהתערובת אחידה מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות רק עד הטמעה.

3 מחממים תנור ל-160 מעלות בטורבו.

4 מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות, עד שהשוליים נראים מוכנים והחלק הפנימי יציב אך עדיין רך.

5 לקראת סוף האפייה ממיסים בפולסים במיקרו את חומרי הציפוי ומערבבים לקבלת תערובת חלקה.

6 כשהעוגה מוכנה יוצרים בה חורים בקיסם ושופכים את הציפוי בעודו חם.

** אפשר להוסיף לבלילה כחצי כוס שוקולד מריר קצוץ.

** ואפשר כמובן לקשט בסוכריות צבעוניות, כמו בתמונה.

לכל שלבי ההכנה ולעוד מתכונים שווים עקבו אחרי nataliamilar@ באינסטגרם

בתיאבון!