אוכל
צילום׃ עידית בן עוליאל, בייקרי

מתכון: עוגת שוקולד של הבייקרי

כמה חיכינו שהמתכון הזה לעוגת שוקולד של הבייקרי ייפול לידינו. טעמי שוקולד, מרקם לח ורך וציפוי עבה ונדיב של גנאש שוקולדי עשיר וטעים שבא לנו לאכול כל יום בלי קשר לפסח

בייקרי | mako אוכל | פורסם 14/03/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 356 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

250 גרם חמאה (ועוד קצת לשימון התבנית)

500 גרם שוקולד מריר קצוץ

12 ביצים, מופרדות

100 גרם (חצי כוס) סוכר

40 גרם (שליש כוס) קורנפלור

לגנאש:

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-150 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ומשמנים את הדפנות בחמאה.

2 מניחים חמאה ושוקולד בקערה גדולה וממיסים במיקרוגל. מערבבים למרקם אחיד.

3 בקערה נקייה מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מנפים פנימה קורנפלור ומערבבים. מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים.

4 מקציפים את החלבונים עם הסוכר שנותר לקצף במרקם פסגות רכות (כשמרימים את המטרפה, נוצרים “שפיצים" שנופלים בעדינות). מקפלים לתוך תערובת השוקולד.

5 יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 40 דקות, עד שהעוגה תפוחה ורכה (היא נראית לא אפויה דיה, אך תתייצב עם הצינון). מצננים להתייצבות.

6 מכינים גנאש: ממיסים במיקרו את השמנת והשוקולד, מערבבים לקבלת תערובת אחידה ושופכים על העוגה.

7 מגישים בטמפרטורת החדר.

>> כל הקינוחים לפסח

>> כל המתכונים לפסח

*העוגה תישמר במקרר עד 4 ימים.