צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
מאפינס שוקולד בריאים ללא קמח
פגשתם פעם עוגה שכל כולה בריאות? נכון לא? אז קבלו את מאפינס הפלא האלה: עם סילאן במקום סוכר, טחינה במקום חמאה ועוד המון בריאות טעימה
ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל
| פורסם 11/02/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
2 ביצים
3/4 כוס טחינה משומשום מלא
1/2 כוס חמאת שקדים (שקדייה)
1/2 כוס סילאן
3 כפות אבקת קקאו
כף אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 טורפים את הביצים במטרפה, מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב עד שנוצרת עיסה בצקית.
3 מוסיפים את חמאת השקדים, הסילאן, הקקאו ואבקת האפייה ומערבבים היטב.
3 משמנים תבנית שקעים (8 מאפינס או 16 מיני מאפינס), שופכים את הבלילה ואופים כ-15 דקות.
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.