אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מאפינס שוקולד בריאים ללא קמח

פגשתם פעם עוגה שכל כולה בריאות? נכון לא? אז קבלו את מאפינס הפלא האלה: עם סילאן במקום סוכר, טחינה במקום חמאה ועוד המון בריאות טעימה

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 11/02/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 315 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

2 ביצים

3/4 כוס טחינה משומשום מלא

1/2 כוס חמאת שקדים (שקדייה)

1/2 כוס סילאן

3 כפות אבקת קקאו

כף אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 טורפים את הביצים במטרפה, מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב עד שנוצרת עיסה בצקית.

3 מוסיפים את חמאת השקדים, הסילאן, הקקאו ואבקת האפייה ומערבבים היטב.

3 משמנים תבנית שקעים (8 מאפינס או 16 מיני מאפינס), שופכים את הבלילה ואופים כ-15 דקות.

 * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו קציצות עוף אולטרה-מזינות