אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת שוקולד וחמאת בוטנים

דמיינו עוגה לחה ועשירה, כזו שחשבון האינסטגרם שלכם היה מת לעשות לה טובה. עכשיו דמיינו ביס מתוק-מלוח בעיניים עצומות. מה עכשיו? קדימה, לפקוח עיניים ולרוץ לסופר להתארגן על המצרכים

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 23/02/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 105 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה או עם חור בקוטר 24 ס"מ:

3 ביצים בגודל L

כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן 

שני שליש כוס (135 גרם) שמן קנולה

כפית וחצי תמצית וניל

כוס וחצי (360 מ"ל) רוויון

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל

כפית וחצי אבקת אפייה

כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה

שני שליש כוס (95 גרם) אבקת קקאו

100 גרם שוקולד מריר קצוץ (או שוקולד צ'יפס)

5 כפיות גדושות ממרח חמאת בוטנים מכל סוג

לציפוי (אופציונלי):

100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

125 מ"ל (חצי מכל) שמנת מתוקה (32% שומן לפחות)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה.

2 טורפים בקערה את הביצים והסוכר. מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף.

3 מוסיפים תמצית וניל ורוויון ומערבבים היטב.

4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקקאו.

5 מערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה בלבד.

6 מוסיפים פנימה את השוקולד המריר ומערבבים.

7 מעבירים שלושת רבעי מהבלילה לתבנית האפייה.

8 בעזרת כפית יוצרים 5 תלוליות של חמאת בוטנים על תערובת העוגה שבתבנית. מכסים בשאר התערובת.

9 אופים כ-40-45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים מעט.

10 מכינים את הציפוי: מביאים שמנת מתוקה לרתיחה במיקרוגל או בסיר קטן על אש בינונית-גבוהה.

11 מורידים מהאש ומוסיפים פנימה את קוביות השוקולד המריר. ממתינים כדקה ומערבבים לקבלת ציפוי חלק ואחיד.

12 מקשטים את העוגה ומגישים.

* העוגה נשמרת עטופה היטב בטמפרטורת החדר כארבעה ימים..

>> לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בפעם הקודמת הכנו עוגת מייפל