עוגת שוקולד וחמאת בוטנים
דמיינו עוגה לחה ועשירה, כזו שחשבון האינסטגרם שלכם היה מת לעשות לה טובה. עכשיו דמיינו ביס מתוק-מלוח בעיניים עצומות. מה עכשיו? קדימה, לפקוח עיניים ולרוץ לסופר להתארגן על המצרכים
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית עגולה או עם חור בקוטר 24 ס"מ:
3 ביצים בגודל L
כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן
שני שליש כוס (135 גרם) שמן קנולה
כפית וחצי תמצית וניל
כוס וחצי (360 מ"ל) רוויון
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
כפית וחצי אבקת אפייה
כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
שני שליש כוס (95 גרם) אבקת קקאו
100 גרם שוקולד מריר קצוץ (או שוקולד צ'יפס)
5 כפיות גדושות ממרח חמאת בוטנים מכל סוג
לציפוי (אופציונלי):
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
125 מ"ל (חצי מכל) שמנת מתוקה (32% שומן לפחות)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה.
2 טורפים בקערה את הביצים והסוכר. מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף.
3 מוסיפים תמצית וניל ורוויון ומערבבים היטב.
4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקקאו.
5 מערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה בלבד.
6 מוסיפים פנימה את השוקולד המריר ומערבבים.
7 מעבירים שלושת רבעי מהבלילה לתבנית האפייה.
8 בעזרת כפית יוצרים 5 תלוליות של חמאת בוטנים על תערובת העוגה שבתבנית. מכסים בשאר התערובת.
9 אופים כ-40-45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים מעט.
10 מכינים את הציפוי: מביאים שמנת מתוקה לרתיחה במיקרוגל או בסיר קטן על אש בינונית-גבוהה.
11 מורידים מהאש ומוסיפים פנימה את קוביות השוקולד המריר. ממתינים כדקה ומערבבים לקבלת ציפוי חלק ואחיד.
12 מקשטים את העוגה ומגישים.
* העוגה נשמרת עטופה היטב בטמפרטורת החדר כארבעה ימים..
>> לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה