עוגת שוקולד ושקדים לפסח
זהו, נגמרו הימים שבהם אין מה לנשנש ליד הקפה רק בגלל שפסח. השבוע ערבבנו בקערה אחת עוגת שוקולד פשוטה וטובה, שאין בה קמח ויש בה שמחה גדולה - לבית, לאורחים ואפילו לטיול
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
עד לפני כמה שנים בכלל לא חשבתי שבפסח אפשר לאכול עוגות טעימות.
העוגה הטעימה הראשונה שלי הייתה עוגת שוקולד שקדים פשוטה וקלה להכנה, שטעמתי בטיול אמהות וילדים בפסח לפני כמה שנים. מאז הבנתי את הטריק ואני מכינה המון סוגים של עוגות בחושות לפסח – כשאני ממירה את הקמח בשקדים ומקציפה היטב את הביצים לקבלת נפח.
השבוע ניסיתי לשחזר את טעמה של העוגה ההיא, מאותו הטיול, ונראה לי שלגמרי הצלחתי. היא מעולה לקפה או להביא לחברים כשמתארחים, ואפשר אפילו לעטוף אותה היטב ולקחת לטיול בתיק על הגב.
מרכיבים :
תבנית עגולה 20 ס"מ או אינגליש קייק ארוכה (לא חד"פ)
4 ביצים גודל L
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
חצי כוס (120 מ"ל) שמן
כוס (100 גרם) שקדים טחונים לאבקה
רבע כפית מלח
חצי כפית אבקת אפייה
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
רבע כוס (35 גרם) קקאו
רבע כוס שקדים מולבנים פרוסים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה בקערה גדולה בעזרת מטרפה כשלוש דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה (צריך פה כוח, שימו לב). מוסיפים שמן ומקציפים עוד כדקה.
3 מוסיפים שקדים טחונים, מלח ואבקת אפייה ומערבבים.
4 מערבבים את השוקולד הקצוץ עם הקקאו, מוסיפים לקערה ומערבבים מעט.
5 מעבירים לתבנית, מקשטים בשקדים הפרוסים ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים (היזהרו לא לדקור את העוגה יותר מדי, כדי שלא תיפול).
6 מוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר.
* ציפוי השקדים מקבל גוון חום עמוק במהלך האפייה, לא להיבהל.