לחמניות קקאו שוקולד צ'יפס
שעון הקיץ נכנס מחר לתוקף, ולמרות שהחופש הגדול עוד רחוק מאוד - היפהפיות האלה גרמו לנו להיזכר בשוקו ולחמנייה. בזכות הקקאו יש כאן אקסטרה צבע וטעם, ולא קל להתאפק עד שיתקרר ונוכל לתת כבר ביס ביופי הזה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-12 לחמניות:
500 גרם קמח
כף קקאו גדושה
25 גרם שמרים טריים/כף שמרים יבשים
70 גרם סוכר
1 ביצה
כוס חלב (240 מ"ל)
60 גרם חמאה רכה
כפית מחית/תמצית וניל
250 גרם שוקולד צ׳יפס
קורט מלח
ביצה טרופהל'ה להברשה
לעיטור:
סוכר גבישי (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מערבבים מעט בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, קקאו, שמרים וסוכר. מוסיפים ביצה, חלב, חמאה, וניל וממשיכים ללוש במשך 7-10 דקות. לקראת הסוף מוסיפים את השוקולד צ׳יפס והמלח וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד וחלק ומעט דביק.
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומכניסים להתפחה במקרר למשך הלילה או עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר.
3 אחרי שתפח, מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים אותו ל- 12 כדורים שווים. מכדררים מעט כל כדור ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה,כששומרים על מרווחים בין כל לחמנייה (הן עומדות לתפוח).
4 מניחים את הכדורים להתפחה נוספת בין חצי שעה לשעה ובינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות כל מצב סטטי.
5 אחרי שתפחו, מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים מעט סוכר גבישי (לא חובה) ומכניסים לאפייה כ-25 דקות או עד שהלחמניות יציבות ומעט שחומות.
6 מצננים ואוכלים.
לבלוג של עדי - עדיקוש
* הלחמניות נשארות במיטבן ביומיים הראשונים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר