חלת לחמניות שוקולד צ'יפס במילוי שוקולד
הילדים חזרו מבית הספר ומתחננים למשהו מתוק? לקחתם את הילדים לחוגים ומחפשים משהו לנשנש ליד הקפה של ארבע? הנה לכם פתרון נהדר: חלת לחמניות מתוקה ומושלמת. הקסם? ניתן למלא אותה עם כל ממרח שרק תרצו
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (תבנית 24-26 ס"מ):
400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח
8 גרם (כפית וחצי) שמרים יבשים, או 25 גרם (חצי שקית) שמרים טריים
60 גרם (רבע כוס ועוד כף) סוכר
1 כפית מלח
1 ביצה גדולה
50 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
90 מ"ל (שליש כוס ועוד כף) מים
90 מ"ל (שליש כוס ועוד כף) חלב
150 גרם (שלושת רבעי כוס) שוקולד צ'יפס
למילוי וציפוי:
חצי צנצנת ממרח שוקולד
1 ביצה, טרופה
1 כפית חלב
חופן שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1 מערבלים במערבל חשמלי עם וו לישה את כל חומרי הבצק כ-10-12 דקות עד לקבלת בצק אלסטי ורך שנפרד מדופנות הקערה.
2 מעצבים את הבצק לכדור, מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
3 מחלקים את הבצק ל-18 כדורים (בערך 50 גרם כל אחד), משטחים כל כדור בעזרת כף היד, מניחים במרכז כפית ממרח שוקולד, סוגרים את הבצק, צובטים היטב ומגלגלים לכדור.
4 מסדרים את הכדורים בתבנית משומנת, מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם כפית חלב, מפזרים חופן שוקולד צ'יפס ואופים 25-30 דקות עד לקבלת גוון זהוב-שחום. הלחמניות במיטבן ביום ההכנה.
* לגרסת פרווה ניתן להמיר את החמאה בכמות שווה של שמן, ואת החלב במים.
* אם מעדיפים, אפשר להכין את הבצק לילה קודם ולהתפיח במקרר.
* אפשר להשתמש בקמח שמרים כתחליף לקמח, בדיוק באותה הכמות.
לבלוג של ענבל – פיית העוגיות