אוכל
צילום׃ יעל קצב, אוכל טוב, mako

טראפלס שוקולד טבעוניים ב-5 מרכיבים

כמה כלים מתלכלכים בשביל הקינוח הזה? קערה, תבנית וסכין. כמה עבודה הוא דורש? מינימום: רק להמיס שוקולד מריר, להוסיף טחינה, חמוציות ופקאנים, ולהקפיא (רוצים להחליף פירות/אגוזים? לכו על זה). טעים, בריא וקל

יעל קצב | אוכל טוב, mako | פורסם 01/02/22 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 121 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חפיסת שוקולד מריר (100 גרם)

שלושת רבעי כוס טחינה גולמית איכותית

חצי כוס חמוציות

חצי כוס אגוזי פקאן, מרוסקים

2-3 כפות קקאו

קורט מלח גס (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 ממיסים את השוקולד בסיר בשיטת בן מארי או בפולסים במיקרוגל.

2 מוסיפים לשוקולד המומס את הטחינה הגולמית, החמוציות ושברי הפקאן ומערבבים.

לפני הקפאה (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
לפני הקפאה|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

3 מעברים את השוקולד לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפיה, מפזרים מעל ממש מעט מלח גס (לא חובה) ומכניסים למקפיא לשעה.

הצצה לתוך הטראפלס (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
הצצה לתוך הטראפלס|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

4 כשהבלילה קפואה ויציבה מוציאים את נייר האפייה מהתבנית, חותכים את השוקולד בעזרת סכין חדה לקוביות וטובלים בקקאו.

הגשת טראפלס (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
הגשת טראפלס|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.

* ניתן לשמור את הטראפלס במקפיא. בתיאבון