עוגת שכבות שוקולד וקרם
עוגת שוקולד הכי פשוטה להכנה, עם קרם וניל קליל וכיפי מפודינג ושמנת מתוקה. והעניין עם השכבות? לא נעים כמה שזה קל: אופים בנפרד, מרכיבים בנפרד ומוסיפים תלתלי שוקולד מלמעלה, כמו מקצוענים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית בקוטר 20 ס"מ:
150 גרם חמאה רכה
קורט מלח
כוס סוכר חום
כוס סוכר לבן
3 ביצים בטמפרטורת החדר
1/2 1 כוסות ריויון
2 כוסות קמח
כוס שוקולית לאפייה
2 כפיות אבקת אפייה
לקרם:
1 חבילה פודינג וניל
1 כוס שמנת מתוקה
1 כוס חלב
לקישוט:
תלתלי שוקולד (אותם מגלפים מחפיסת שוקולד מריר)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 בקערת המיקסר שמים חמאה, מלח ושני סוגי סוכר. מקציפים כ-3 דקות עד שהתערובת הופכת קרמית. מוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה ומערבבים להטמעה. מוסיפים ריוויון ומערבבים היטב.
3 מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ושוקולית ומערבבים בעדינות.
4 מחלקים את התערובת בין 3 תבניות קפיציות בקוטר 20 ס"מ, ואופים כ-25 דקות עד שהעוגות מתייצבות. מקררים את העוגות ומחלצים מהתבניות.
5 לקרם: מקציפים ביחד פודינג, שמנת מתוקה וחלב עד שהופך לקרם יציב. מכניסים לשקית זילוף עם צנתר עגול.
6 מניחים עוגה אחת, מזלפים עליה תלוליות מהקרם, מניחים מעליה עוגה נוספת, שוב מזלפים קרם, מניחים את העוגה האחרונה, מלמעלה מזלפים עוד מהקרם ומעל הכל מגרדים תלתלי שוקולד מריר.
בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל
>> איזה קינוח שוקולד אתם מעדיפים? השתתפו בסקר ותוכלו לזכות בפרסים