אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת שוקולד נוטלה וקפה לשבת

האהבה שלנו לקפה שנייה רק לאהבה שלנו לשוקולד, ואם כבר שוקולד - שיהיה שוקולד אגוזים. לכן העוגה הזאת היא מבחינתנו פסגת השאיפות - והעובדה שמכינים אותה בקערה אחת היא רק בונוס

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 08/09/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 413 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה (תבנית עגולה 24):

150 גרם חמאה רכה מאוד

כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן

3 ביצים גודל L

חצי כוס נס קפה מוכן (מים רותחים עם כפית גדושה של קפה נמס)

רבע כוס (35 גרם) אבקת קקאו

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

מכל (200 גרם) יוגורט 3%

4 כפות גדושות של ממרח נוטלה

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה.

2 מערבבים היטב בקערה את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת קרמית.

3 מוסיפים את הביצים, אחת אחת, ומערבבים היטב אחרי כל ביצה.

4 מוסיפים את הקפה ואבקת הקקאו ומערבבים.

5 מוסיפים קמח ומערבבים.

פרוסת עוגת נוטלה קפה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
פרוסה בדרך אל האושר|צילום: קרן אגם, mako אוכל

6 מוסיפים את היוגורט ואחריו את ממרח הנוטלה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

7 מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים ומכניסים לתנור.

8 אופים את העוגה כ-45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.

9 מצננים מעט את העוגה ומחלצים מהתבנית.

10 מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

* העוגה נשמרת כ-3-4 ימים עטופה היטב מחוץ למקרר.

* את הנוטלה ניתן להמיר בכל ממרח שוקולד שאוהבים.

* את היוגורט ניתן להמיר ברוויון או שמנת חמוצה.

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

 

>> בפעם הקודמת הכנו עוגת תפוחים ויוגורט