עוגת שוקולד נוטלה וקפה לשבת
האהבה שלנו לקפה שנייה רק לאהבה שלנו לשוקולד, ואם כבר שוקולד - שיהיה שוקולד אגוזים. לכן העוגה הזאת היא מבחינתנו פסגת השאיפות - והעובדה שמכינים אותה בקערה אחת היא רק בונוס
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה (תבנית עגולה 24):
150 גרם חמאה רכה מאוד
כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן
3 ביצים גודל L
חצי כוס נס קפה מוכן (מים רותחים עם כפית גדושה של קפה נמס)
רבע כוס (35 גרם) אבקת קקאו
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
מכל (200 גרם) יוגורט 3%
4 כפות גדושות של ממרח נוטלה
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה.
2 מערבבים היטב בקערה את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת קרמית.
3 מוסיפים את הביצים, אחת אחת, ומערבבים היטב אחרי כל ביצה.
4 מוסיפים את הקפה ואבקת הקקאו ומערבבים.
5 מוסיפים קמח ומערבבים.
6 מוסיפים את היוגורט ואחריו את ממרח הנוטלה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
7 מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים ומכניסים לתנור.
8 אופים את העוגה כ-45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.
9 מצננים מעט את העוגה ומחלצים מהתבנית.
10 מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
* העוגה נשמרת כ-3-4 ימים עטופה היטב מחוץ למקרר.
* את הנוטלה ניתן להמיר בכל ממרח שוקולד שאוהבים.
* את היוגורט ניתן להמיר ברוויון או שמנת חמוצה.
לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה