אוכל
צילום׃ פיליפ מטראי, קופסת המתכונים: עוגות, הוצאת מודן

עוגת שוקולד ואגסים

שילוב מרהיב ואלגנטי של שוקולד ואגסים בעוגה מרשימה וחגיגית

בני סיידא | קופסת המתכונים: עוגות, הוצאת מודן | פורסם 15/09/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

תבנית בקוטר 24 ס”מ (לא מתפרקת), מרופדת בנייר אפייה משומן משני הצדדים

250 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
120 גרם חמאה
100 גרם שקדים מולבנים, טחונים
½ כוס קמח
3 ביצים
2/3 כוס סוכר
1 כפית אבקת קפה נמס
3 כפות ליקר שקדים
1 ק”ג אגסים, קלופים וחתוכים לרבעים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 

2 ממיסים את השוקולד בסיר כפול על אדים, מסירים מהאש. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא תימס. מוסיפים את השקדים והקמח ומערבבים.

3 שמים בקערה את הביצים, הסוכר, אבקת הקפה והליקר, ומקציפים 5 דקות. מקפלים את הקציפה לתערובת השוקולד.

4 מסדרים את האגסים בתבנית, יוצקים עליהם את בלילת השוקולד, ואופים 15 דקות. מכסים ביריעת נייר אלומיניום, ואופים 30 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, מצננים מעט, והופכים על צלחת הגשה.

5 מגישים צונן, עם כדור גלידת וניל.