צילום׃ פיליפ מטראי, קופסת המתכונים: עוגות, הוצאת מודן
עוגת שוקולד ואגסים
שילוב מרהיב ואלגנטי של שוקולד ואגסים בעוגה מרשימה וחגיגית
בני סיידא | קופסת המתכונים: עוגות, הוצאת מודן
| פורסם 15/09/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
תבנית בקוטר 24 ס”מ (לא מתפרקת), מרופדת בנייר אפייה משומן משני הצדדים
250 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
120 גרם חמאה
100 גרם שקדים מולבנים, טחונים
½ כוס קמח
3 ביצים
2/3 כוס סוכר
1 כפית אבקת קפה נמס
3 כפות ליקר שקדים
1 ק”ג אגסים, קלופים וחתוכים לרבעים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 ממיסים את השוקולד בסיר כפול על אדים, מסירים מהאש. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא תימס. מוסיפים את השקדים והקמח ומערבבים.
3 שמים בקערה את הביצים, הסוכר, אבקת הקפה והליקר, ומקציפים 5 דקות. מקפלים את הקציפה לתערובת השוקולד.
4 מסדרים את האגסים בתבנית, יוצקים עליהם את בלילת השוקולד, ואופים 15 דקות. מכסים ביריעת נייר אלומיניום, ואופים 30 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, מצננים מעט, והופכים על צלחת הגשה.
5 מגישים צונן, עם כדור גלידת וניל.