עוגת שיש שוקולד חמאת בוטנים
נמאס מעוגות השיש הסטנדרטיות? מצאנו לזה פתרון: מחמממים חמאת בוטנים כמה שניות במיקרו, והופכים את השיש הרגילה למגניבה פי אלף. וכמה קערות צריך ללכלך בשביל העוגה הזו? נכון מאוד, אחת בלבד
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית עגולה או תבנית קוגלהוף 24 ס"מ:
115 גרם חמאה רכה
כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן
3 ביצים גודל L
מכל (250 גרם) שמנת מתוקה 32%
חצי מכל (100 מ"ל) שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל
שליש כוס (85 גרם) חמאת בוטנים
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפות אבקת קקאו
2 כפות ממרח שוקולד מכל סוג
לעיטור:
מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
2 מערבבים בקערה את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב.
3 מוסיפים שמנת מתוקה, שמנת חמוצה ותמצית וניל ומערבבים. מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים שוב (ניתן לחמם אותה קודם כמה שניות במיקרוגל, לריכוך).
4 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
5 מעבירים שני שליש מהתערובת לתבנית ומיישרים.
6 מוסיפים לשליש התערובת שנותרה בקערה את אבקת הקקאו וממרח השוקולד, ומערבבים עד לאחידות.
7 מעבירים את הבלילה הכהה לתבנית, מעל הבלילה הבהירה, ובעזרת סכין מערבבים את שתי התערובות ליצירת מראה שיש.
8 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.
9 מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
* העוגה נשמרת עטופה היטב בטמפרטורת החדר 3-4 ימים.
* אם אין ממרח שוקולד, אפשר להסתפק ב-3 כפות קקאו.
* לחלופין, אם אין קקאו אפשר להשתמש ב-4 כפות ממרח שוקולד.
לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה
>> בשבוע שעבר הכנו עוגת נוטלה וקפה
>> אנחנו לא רוצים להלחיץ, אבל הנה מתכונים לראש השנה