קוביות כדורי שוקולד
האם כדורי שוקולד חייבים להיות עגולים כדי להיות כדורי שוקולד? הדעת נותנת שכן, מצד שני - תחושת החירות שהייתה לנו כשחתכנו אותם בסכין במקום לגלגל אחד אחד הייתה מופלאה. לזה אנחנו קוראים ניצחון
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית 25*35 ס"מ:
200 גרם עוגיות פתיבר
50 גרם עוגיות לוטוס
200 גרם שוקולד מריר
1 כוס חלב
50 גרם חמאה
2 כפות גדושות ממרח שוקולד
לציפוי:
200 גרם קוקוס
אופן ההכנה:
1 שוברים או גורסים את העוגיות לחתיכות גסות ומניחים בקערה.
2 מחממים בקלחת רחבה על אש נמוכה שוקולד מריר, חלב, חמאה וממרח שוקולד, עד לקבלת תערובת חלקה. מערבבים כל הזמן.
3 מורידים מהאש ומערבבים היטב את בלילת השוקולד עם העוגיות השבורות.
4 מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומעבירים פנימה את הבלילה. משטחים בגב של כף.
5 מעבירים את התבנית לקירור והתייצבות של כ-3 שעות במקרר או שעה במקפיא.
6 מחלצים את בלוק השוקולד מהתבנית, וחותכים למרובעים באיזה גודל שרוצים.
7 מעבירים את הקוקוס לקערה ומצפים את ריבועי השוקולד.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** אפשר להכין את המתכון רק עם פתיבר, רק עם עוגיות לוטוס או עם איזה שילוב שרוצים.
** ריבועי השוקולד יישמרו בכלי אטום במקרר כשבוע.