אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

קוביות כדורי שוקולד

האם כדורי שוקולד חייבים להיות עגולים כדי להיות כדורי שוקולד? הדעת נותנת שכן, מצד שני - תחושת החירות שהייתה לנו כשחתכנו אותם בסכין במקום לגלגל אחד אחד הייתה מופלאה. לזה אנחנו קוראים ניצחון

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 27/04/23 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 100 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית 25*35 ס"מ:

200 גרם עוגיות פתיבר

50 גרם עוגיות לוטוס

200 גרם שוקולד מריר

1 כוס חלב

50 גרם חמאה

2 כפות גדושות ממרח שוקולד

לציפוי:

200 גרם קוקוס

אופן ההכנה:

1 שוברים או גורסים את העוגיות לחתיכות גסות ומניחים בקערה.

2 מחממים בקלחת רחבה על אש נמוכה שוקולד מריר, חלב, חמאה וממרח שוקולד, עד לקבלת תערובת חלקה. מערבבים כל הזמן.

3 מורידים מהאש ומערבבים היטב את בלילת השוקולד עם העוגיות השבורות.

4 מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומעבירים פנימה את הבלילה. משטחים בגב של כף.

5 מעבירים את התבנית לקירור והתייצבות של כ-3 שעות במקרר או שעה במקפיא.

6 מחלצים את בלוק השוקולד מהתבנית, וחותכים למרובעים באיזה גודל שרוצים.

7 מעבירים את הקוקוס לקערה ומצפים את ריבועי השוקולד.

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

קוביות כדורי שוקולד - הגשה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
הגשה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
קוביות כדורי שוקולד - בצלחת (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
בצלחת|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

** אפשר להכין את המתכון רק עם פתיבר, רק עם עוגיות לוטוס או עם איזה שילוב שרוצים.

** ריבועי השוקולד יישמרו בכלי אטום במקרר כשבוע.