עוגת שוקולד אוורירית בטירוף
כולם אוהבים עוגות שוקולד, ואת עוגת השוקולד הספציפית הזו, שהיא רכה, מפנקת ומנחמת במיוחד, על אחת כמה וכמה. זאת הבחירה שלנו לקראת סוף השבוע (ומתים לנסות כבר את הטריק עם הגנאש)
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית אחת 30*20 ס"מ:
4 ביצים L
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן
1 כוס (240 גרם) מים רותחים
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
חצי כוס (70 גרם) אבקת שוקולית
חצי כוס (70 גרם) אבקת קקאו
לגנאש:
250 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות, חום עליון-תחתון.
2 מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח. מוסיפים את הנוזלים (שמן, מים רותחים) בזרם דק.
3 מוסיפים את החומרים היבשים (קמח, אבקת שוקולית וקקאו) ומערבלים עד לקבלת בלילה אחידה (לא יותר מזה, אחרת תתקבל עוגה דחוסה). מעבירים לתבנית משומנת.
4 אופים את העוגה 30-35 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
5 בזמן שהעוגה בתנור מכינים גנאש: שמים את שני סוגי השוקולד בקערה. מרתיחים את השמנת המתוקה בקלחת ושופכים על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים לקבלת גנאש חלק ויפה.
6 כשהעוגה מוכנה חותכים ריבועים בעזרת סכין ומוזגים את הגנאש, כך שיחלחל פנימה.
7 מפזרים סוכריות שאוהבים ומגישים.
בתיאבון!