עוגת שוקולד ובננות טבעונית
מגרה התמונה, נכון? אז כן, העוגה הזאת טעימה בדיוק כמו שהיא נראית, ואפילו יותר. וכל זה בלי חלב ובלי ביצים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (12 מנות):
2 תבניות אינגליש קייק:
200 גרם שמן צמחי
3 בננות בשלות מאוד, מעוכות
400 מ"ל (פחית) חלב קוקוס (או חלב סויה)
200 גרם (כוס) סוכר
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
70 גרם (חצי כוס) קקאו איכותי
210 גרם (כוס וחצי) קמח לבן
10 גרם (שקית) אבקת אפייה
100 גרם שוקולד צ'יפס מריר
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
150 מ"ל קרם קוקוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 טורפים יחד שמן, בננות, חלב קוקוס, סוכר, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3 מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
4 מעבירים ל-2 תבניות, ומפזרים מעל שוקולד צ'יפס.
5 אופים במשך 30-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
6 מכינים ציפוי: ממיסים יחד שוקולד מריר וקרם קוקוס עד שמתקבל קרם אחיד. יוצקים על העוגה בעודה חמה. מומלץ לחורר אותה מעט באמצעות קיסם לפני מזיגת הציפוי, כדי שיחלחל מעט פנימה.
7 מצננים לחלוטין ומגישים.
הערות, הארות ותוספות:
* במקום חלב קוקוס או חלב סויה אפשר להשתמש בחלב שקדים, שיעניק כמובן טעם עדין של שקדים (וישתלב מעולה – מניסיון).
* שומרים את העוגה במקרר בקופסה סגורה עד חמישה ימים.
* מומלץ להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר, אז היא במרקמה המיטבי.
* אפשר להקפיא את העוגה, עטופה היטב, עד חודש. מומלץ להפשיר לילה במקרר.
המתכון התפרסם לראשונה בבלוג עוגיו.נט>> בשבוע שעבר הכנו פבלובות קטנות ומתוקות
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
לא טבעוני: עוגת שוקולד פשוטה