אוכל
צילום׃ נטלי לוין, עוגיו.נט

עוגת שוקולד ובננות טבעונית

מגרה התמונה, נכון? אז כן, העוגה הזאת טעימה בדיוק כמו שהיא נראית, ואפילו יותר. וכל זה בלי חלב ובלי ביצים

נטלי לוין | עוגיו.נט | פורסם 23/10/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 156 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים (12 מנות):

2 תבניות אינגליש קייק:

200 גרם שמן צמחי

3 בננות בשלות מאוד, מעוכות

400 מ"ל (פחית) חלב קוקוס (או חלב סויה)

200 גרם (כוס) סוכר

קורט מלח

1/2 כפית תמצית וניל אמיתית

70 גרם (חצי כוס) קקאו איכותי

210 גרם (כוס וחצי) קמח לבן

10 גרם (שקית) אבקת אפייה

100 גרם שוקולד צ'יפס מריר

לציפוי:

150 גרם שוקולד מריר

150 מ"ל קרם קוקוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 טורפים יחד שמן, בננות, חלב קוקוס, סוכר, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3 מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.

4 מעבירים ל-2 תבניות, ומפזרים מעל שוקולד צ'יפס.

5 אופים במשך 30-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

6 מכינים ציפוי: ממיסים יחד שוקולד מריר וקרם קוקוס עד שמתקבל קרם אחיד. יוצקים על העוגה בעודה חמה. מומלץ לחורר אותה מעט באמצעות קיסם לפני מזיגת הציפוי, כדי שיחלחל מעט פנימה.

7 מצננים לחלוטין ומגישים.

הערות, הארות ותוספות:

* במקום חלב קוקוס או חלב סויה אפשר להשתמש בחלב שקדים, שיעניק כמובן טעם עדין של שקדים (וישתלב מעולה – מניסיון).

* שומרים את העוגה במקרר בקופסה סגורה עד חמישה ימים.

* מומלץ להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר, אז היא במרקמה המיטבי.

* אפשר להקפיא את העוגה, עטופה היטב, עד חודש. מומלץ להפשיר לילה במקרר.

המתכון התפרסם לראשונה בבלוג עוגיו.נט>> בשבוע שעבר הכנו פבלובות קטנות ומתוקות

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

לא טבעוני: עוגת שוקולד פשוטה