עוגת שוקולד טבעונית
לפעמים לא צריך אידיאולוגיה - והמתכון הטבעוני יוצא יותר טוב מאשר מתכון חלבי או עם ביצים. ככה למשל עם עוגת השוקולד הזאת של קרן אגם. מה שבטוח, אם לא תספרו שהיא טבעונית, אך אחד לא ינחש
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לתבנית אינגליש קייק:
חצי כוס קרם קוקוס (120 מ"ל)
100 גרם שוקולד מריר
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
רבע כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר
שלושת רבעי כוס שמן (150 גרם)
חצי כוס (120 מ"ל) מים רותחים
כף חומץ רגיל
כפית ברנדי (לא חובה)
כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן
כפית אבקת אפייה
כפית אבקת סודה לשתייה
50 גרם שוקולד צ'יפס מריר (לפיזור מעל העוגה)
לקרם שוקולד:
80 מ"ל (שליש כוס) קרם קוקוס
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק.
2 ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים קרם קוקוס ושוקולד מריר. מערבבים היטב.
3 בקערה נפרדת טורפים סוכר לבן, סוכר חום ושמן. מוסיפים מים, חומץ, ברנדי ואת תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
>> טיפים של קרן אגם לאפייה טבעונית
4 בקערה נפרדת מערבבים קמח עם אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה. מאחדים בין התערובות ומעבירים את המסה לתבנית המשומנת. מפזרים שוקולד צ'יפס מעל העוגה.
5 אופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מצננים מעט.
6 לקרם שוקולד: ממיסים במיקרו את קרם הקוקוס והשוקולד המריר ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מצננים מעט ושופכים על העוגה.