אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

עוגת שוקולד טבעונית

אתם חוזרים הביתה, עייפים, מותשים, וכל מה שבא לכם הוא משהו מתוק וזריז. מה עושים? מכינים מראש שתי עוגות כאלה בדיוק, מאחסנים אותן במקרר, ויש לכם פינוק מתוק שיחזיק שבוע שלם. זהו, לכו תעמידו קומקום

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 30/01/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 152 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה (שתי תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ):

80 מ"ל (שליש כוס) שמן

200 גרם (1 כוס) סוכר

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) חלב סויה

225 גרם (2 מכלים קטנים) רסק תפוחים

1 כפית מיץ לימון

175 גרם (כוס ורבע) קמח

50 גרם (5 כפות) אבקת קקאו

100 גרם (1 כוס) שקדים טחונים

1 כפית אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתייה

100 גרם שוקולד צ'יפס מריר

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר

45 מ"ל (3 כפות) חלב סויה

לקישוט:

קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.

2 טורפים יחד בקערה שמן, סוכר, מלח, וניל, חלב סויה, רסק תפוחים ומיץ לימון עד לקבלת תערובת אחידה.

3 מוסיפים קמח, אבקת קקאו, שקדים טחונים, אבקת אפייה וסודה לשתייה וטורפים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.

4 מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים עד לפיזור אחיד בתערובת.

5 יוצקים את הבלילה לתבניות ומיישרים את החלק העליון.

6 אופים במשך כ-35-45 דקות או עד שהעוגות מתייצבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים עליו.מצננים בטמפרטורת החדר.

7 לציפוי: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים חלב וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.

8 יוצקים את הציפוי על גבי העוגות ומיישרים. מקשטים בקוקוס ומגישים.

העוגה הטבעונית תישמר בכלי סגור במקרר עד שבוע.

• מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.

• אפשר לקשט גם בסוכריות צבעוניות או אגוזים קצוצים.

>> לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בפעם הקודמת הכנו עוגת שוקולד עם קרם קפה וטראפלס