עוגת שוקולד ניוזילנדית
עוגה בחושה עם מרקם שוקולדי עשיר
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
3/4 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
1 חבילת חמאה – 200 גרם (חייבת להיות רכה במיוחד)
קורט מלח
1 כפית וניל
2 ביצים מספר 1
1.5 כוסות סוכר (אפשר גם סוכר חום)
5 כפות קקאו גדושות
1/4 1 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 170 מעלות2. במיקסר עם "וו גיטרה- K" מערבבים את החמאה, קמח, אפיה, סודה, מלח ווניל- עד קבלת תערובת פירורית.3. מוסיפים את הביצים והסוכר ומערבבים עוד 2 דקות במהירות בינונית.4. בסוף מוסיפים את הקקאו והמים עד קבלת תערובת נוזלית ואחידה.5. מוזגים את התערובת לתבנית האפייה עד לגובה 4/56. אופים למשך 45 דקות.7. כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים בסירופ סוכר (כוס מים וכוס סוכר שהורתחו יחד).
הערות + מפתחות להצלחה:1 את הקקאו מנפים ומערבבים בקערה נפרדת עם המים הרותחים לפני שמכניסים למיקסר.2. לא מערבבים הרבה זמן את הסוכר והביצים עם החומרים היבשים- עד 2 דקות.3. מוזגים לתבנית האפייה עם המצקת.4. המסה מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ.