עוגת שוקולד חמה במילוי ממרח לוטוס
בדברים מסוימים אנחנו אנשים צנועים, אבל כשזה מגיע לקינוחים - לגמרי מגיע לנו להגזים. עוגת שוקולד חמה ומושחתת? כן, בהחלט. ואם אפשר למלא אותה בלבה רותחת של קרם לוטוס, למה לא. כבר אמרנו שמגיע לנו?
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
10 גרם (כף שטוחה) חמאה לשימון תבניות
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
2 חלמונים
קורט מלח
1/4 כוס קמח
4 כפות גדושות של ממרח לוטוס קר
* קקאו לקישוט
* גלידת וניל להגשה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל- 180 מעלות ומורחים חמאה בנדיבות על התחתית והדפנות של תבניות אפייה אישיות חסינות חום.
2 ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק ומבריק. מורידים מהאש, מוסיפים סוכר וטורפים היטב כ-1/2 דקה.
3 מוסיפים ביצים, חלמונים ומלח וטורפים היטב עד לאיחוד החומרים.
4 מוסיפים קמח ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת.
5 יוצקים לכל תבנית אפייה משומנת כ-2 כפות של מסת השוקולד, מניחים במרכז כפית גדושה של ממרח לוטוס קר ומכסים בכף נוספת ממסת השוקולד.
7 אופים כ-15 דקות, עד שהעוגות תופחות מעט ועל פניהן נוצר קרום יבש דק. מרכז העוגות אמור להיות קצת רוטט.
8 הופכים את העוגות על צלחת, זורים מעל קקאו או אבקת סוכר ומגישים. אפשר עם כדור גלידת וניל בצד.
לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי
>> בפעם שעברה הכנו כאן טארט לוטוס ללא אפייה במילוי קרמל מלוח