אוכל
צילום׃ אולגה טוכשר, mako אוכל

עוגת שוקולד חמה במילוי ממרח לוטוס

בדברים מסוימים אנחנו אנשים צנועים, אבל כשזה מגיע לקינוחים - לגמרי מגיע לנו להגזים. עוגת שוקולד חמה ומושחתת? כן, בהחלט. ואם אפשר למלא אותה בלבה רותחת של קרם לוטוס, למה לא. כבר אמרנו שמגיע לנו?

אולגה טוכשר | mako אוכל | פורסם 20/01/16 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 100 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

10 גרם (כף שטוחה) חמאה לשימון תבניות

200 גרם שוקולד מריר

100 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

2 ביצים

2 חלמונים

קורט מלח

1/4 כוס קמח

4 כפות גדושות של ממרח לוטוס קר

* קקאו לקישוט

* גלידת וניל להגשה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל- 180 מעלות ומורחים חמאה בנדיבות על התחתית והדפנות של תבניות אפייה אישיות חסינות חום.

2 ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק ומבריק. מורידים מהאש, מוסיפים סוכר וטורפים היטב כ-1/2 דקה.

3 מוסיפים ביצים, חלמונים ומלח וטורפים היטב עד לאיחוד החומרים.

4 מוסיפים קמח ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת.

5 יוצקים לכל תבנית אפייה משומנת כ-2 כפות של מסת השוקולד, מניחים במרכז כפית גדושה של ממרח לוטוס קר ומכסים בכף נוספת ממסת השוקולד.

7 אופים כ-15 דקות, עד שהעוגות תופחות מעט ועל פניהן נוצר קרום יבש דק. מרכז העוגות אמור להיות קצת רוטט.

8 הופכים את העוגות על צלחת, זורים מעל קקאו או אבקת סוכר ומגישים. אפשר עם כדור גלידת וניל בצד.

לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי

>> בפעם שעברה הכנו כאן טארט לוטוס ללא אפייה במילוי קרמל מלוח

>> והנה מתכון ללחמניות ממולאות סביח הכי חמודות שראינו