אוכל
צילום׃ יואל מזרחי, יחסי ציבור

עוגת שוקולד קפואה

עוגת שוקולד קלילה ליד הקפה: קל להכין, אין צורך לאפות ונוח שיש במקפיא

אלינוער רבין | קפה ועוד, הוצאת אופוס | פורסם 18/07/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 276 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

1 חבילה (400 גרם) ביסקוויטים חומים
1/2 כוס (125 מ"ל) ברנדי
1/2 כוס (125 מ"ל) מים

לקרם

1/3 כוס (80 מ"ל) חלב
3 כפיות קקאו
3 כפות סוכר
100 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר
4 ביצים או 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

לציפוי

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

תבנית: קפיצית בקוטר 28 ס"מ או ריבועית בגודל 24 ס"מ.

1 מכינים תחילה את הקרם; מביאים לרתיחה, תוך בחישה, על אש נמוכה, את החלב, הקקאו, הסוכר, החמאה והשוקולד. מצננים מעט.

2 מקציפים בקערת המיקסר את הביצים השלמות, או את השמנת המתוקה, עד שמתקבלת קציפה יציבה. מנמיכים מאוד את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד.

3 בקערה שטוחה מערבבים את הברנדי והמים וטובלים חצי מכמות הביסקוויטים. בכל פעם 3-2 ביסקוויטים, כדי שלא יתפוררו. מרפדים בהם את התבנית.

4 שוטחים מעל חצי מכמות הקרם. מכסים במחצית הביסקוויטים שנותרו, טבולים בברנדי ובמים. שוטחים מעל את הקרם הנותר.

5 מקציפים את השמנת המתוקה ומכסים בה את העוגה. מקפיאים. מוציאים מהמקפיא כ-10 דקות לפני ההגשה וחותכים לפרוסות או לריבועים, בהתאם לתבנית.