עוגת שוקולד ללא גלוטן
4 כללים פשוטים שצריך להקפיד עליהם - ויש לכם עוגת שוקולד אווירירית ורכה כמו ענן, שאין בה גלוטן ולא שום מרכיב אחר שמפריע לעונג השוקולדי המוחלט. אין שום סיבה בעולם לחכות עד פסח
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
בדרך כלל אני מעלה לרשת עוגות ללא קמח רק סביב פסח, אבל האמת היא שאני מאוד אוהבת את הז'אנר הזה ומכינה עוגות כאלה לכל אורך השנה. בעוגות שאין בהן אפילו קמח שקדים, כמו העוגה שלנו היום, התוצאה אוורירית כמו ענן שנמס בפה, וזה בזכות ההקצפה של החלבונים והחלמונים בנפרד.
כמה כללים שחשוב להקפיד עליהם בעוגה הזאת: 1. להשתמש בשוקולד טוב, 56-60 אחוז מוצקי קקאו, 2. להוציא את הביצים מהמקרר ולהפריד אותן בעודן קרות, אבל לא להקציף עד שהן מגיעות לטמפרטורת החדר, 3. לצנן את בלילת השוקולד והחמאה לפני הערבוב עם החלמונים ו-4. לא לאפות יותר מדי.
מרכיבים :
לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
340 גרם שוקולד מריר
180 גרם חמאה
5 ביצים, מופרדות לחלבונים וחלמונים
קורט מלח
1 כפית חומץ רגיל
חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
לעיטור:
אבקת סוכר
אופציה להגשה:
חצי מכל שמנת להקצפה עם 2 כפיות סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן.
2 ממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל שוקולד וחמאה. מוציאים, מערבבים לתערובת חלקה ומצננים.
3 מקציפים בקערה חלמונים עם קמצוץ מלח 3-4 דקות (אפשר במיקסר יד), עד לקבלת קצף צהבהב בהיר.
4 מקציפים חלבונים עם כפית חומץ במהירות בינונית-גבוהה. כשמתחילות להיווצר בועות קטנות מגבירים מהירות ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. מקציפים 4-5 דקות לקבלת קצף תפוח.
5 מאחדים את תערובת החלמונים עם תערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.
6 מעבירים את תערובת השוקולד לתערובת החלבונים ומערבבים בתנועות קיפול.
7 מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
8 מקשטים באבקת סוכר. אפשר להגיש עם קצפת מעט ממותקת בצד.