אוכל
צילום׃ רעות זומר, Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה

עוגת שוקולד לפסח

בפסח היא תמיד מתחסלת ראשונה, ואם משתמשים בקמח המקורי במתכון היא מצוינת גם לרגישים לגלוטן (שימו לב להערה בסוף). ומה הקטע? היא יותר אוורירית, עסיסית וטעימה מרוב עוגות השוקולד הרגילות. בקיצור, עוגה מנצחת

רעות זומר | Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה | פורסם 03/04/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 365 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 ביצים, מופרדות

חצי כוס שמן

חצי כפית מלח

חצי כוס שוקולית

2 כפות קקאו איכותי

רבע כוס מים רותחים

חצי כוס שמנת מתוקה

1 כוס קמח מולינו לעוגות + כפית אבקת אפייה (אפשר להחליף בקמח תופח לפסח)

כוס ורבע סוכר

אופציה: חצי כוס שוקולד גרוס/מגורר

לגנאש שוקולד:

100 גרם שוקולד חלב

50 גרם שוקולד מריר

חצי כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מתכונים לפסח

קינוחים לפסח

עוגות לפסח

זמני כניסת ערב פסח

1 מחממים תנור ל-165 מעלות, חום סטטי, ומשמנים תבנית מלבנית של 20 על 30 ס"מ.

2 מערבבים בקערה לפי הסדר חלמונים, שמן, מלח, שוקולית, קקאו, מים רותחים ושמנת מתוקה.

3 ‏מוסיפים קמח, אבקת אפייה ושוקולד גרוס.

עוגת שוקולד לפסח - בתבנית (צילום: רעות זומר, Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה)
עוגת שוקולד לפסח - בתבנית|צילום: רעות זומר, Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה

4 ‏מקציפים במיקסר את החלבונים עם הסוכר במשך 4-5 דקות עד לקבלת קצף לבן, חלק ועדיין נוזלי מעט.

5 ‏מקפלים את החלבון המוקצף לתערובת העוגה. מעבירים לתבנית ואופים כ-30 דקות.

6 מכינים גנאש: ‏מחממים במיקרו את השוקולדים והשמנת המתוקה ומערבבים לגנאש חלק.

7 ‏מוזגים מעל העוגה וחותכים לריבועים קטנים.

** שימו לב שאם מחליפים את קמח המולינו בקמח תופח לפסח העוגה אומנם כשרה לפסח, אבל כבר לא נטולת גלוטן.

** לגרסה פרווה מחליפים את השמנת המתוקה בשמנת צמחית.

** העוגה מתקבלת נמוכה יחסית. אם רוצים אותה גבוהה יותר אפשר להשתמש בתבנית מרובעת 20*20 או בתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ.

המתכון באדיבות רעות זומר מ-Cookstock, חומרי גלם איכותיים לבישול ואפייה.