עוגת שוקולד לפסח
בפסח היא תמיד מתחסלת ראשונה, ואם משתמשים בקמח המקורי במתכון היא מצוינת גם לרגישים לגלוטן (שימו לב להערה בסוף). ומה הקטע? היא יותר אוורירית, עסיסית וטעימה מרוב עוגות השוקולד הרגילות. בקיצור, עוגה מנצחת
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
4 ביצים, מופרדות
חצי כוס שמן
חצי כפית מלח
חצי כוס שוקולית
2 כפות קקאו איכותי
רבע כוס מים רותחים
חצי כוס שמנת מתוקה
1 כוס קמח מולינו לעוגות + כפית אבקת אפייה (אפשר להחליף בקמח תופח לפסח)
כוס ורבע סוכר
אופציה: חצי כוס שוקולד גרוס/מגורר
לגנאש שוקולד:
100 גרם שוקולד חלב
50 גרם שוקולד מריר
חצי כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-165 מעלות, חום סטטי, ומשמנים תבנית מלבנית של 20 על 30 ס"מ.
2 מערבבים בקערה לפי הסדר חלמונים, שמן, מלח, שוקולית, קקאו, מים רותחים ושמנת מתוקה.
3 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ושוקולד גרוס.
4 מקציפים במיקסר את החלבונים עם הסוכר במשך 4-5 דקות עד לקבלת קצף לבן, חלק ועדיין נוזלי מעט.
5 מקפלים את החלבון המוקצף לתערובת העוגה. מעבירים לתבנית ואופים כ-30 דקות.
6 מכינים גנאש: מחממים במיקרו את השוקולדים והשמנת המתוקה ומערבבים לגנאש חלק.
7 מוזגים מעל העוגה וחותכים לריבועים קטנים.
** שימו לב שאם מחליפים את קמח המולינו בקמח תופח לפסח העוגה אומנם כשרה לפסח, אבל כבר לא נטולת גלוטן.
** לגרסה פרווה מחליפים את השמנת המתוקה בשמנת צמחית.
** העוגה מתקבלת נמוכה יחסית. אם רוצים אותה גבוהה יותר אפשר להשתמש בתבנית מרובעת 20*20 או בתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ.
המתכון באדיבות רעות זומר מ-Cookstock, חומרי גלם איכותיים לבישול ואפייה.