עוגת טריפל שוקולד
קרן אגם נפרדת מהמדור האהוב שלה ב"אוכל טוב", ועושה את זה עם הרבה סטייל ועם עוגת טריפל שוקולד שכדאי לכולנו לאמץ לחיים. פודינג שוקולד, פתיתי שוקולד צ'יפס וציפוי עמוק, עשיר ושוקולדי כמובן
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לעוגה (תבנית עגולה או עם חור בקוטר 24 ס"מ):
4 ביצים גדולות
שליש כוס (65 גרם) סוכר לבן
שני שליש כוס (135 גרם) שמן קנולה
כפית תמצית וניל
כוס (200 מ"ל) קרם קוקוס
שקית אבקת פודינג שוקולד
2 כפיות (10 גרם) אבקת קפה נמס
כוס ורבע (175 גרם) קמח לבן רגיל
שקית אבקת אפייה
כוס ורבע (250 גרם) שוקולד צ'יפס
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
רבע כוס קרם קוקוס
לעיטור:
סוכריות זהב או כל סוכריות שאוהבים
אופן ההכנה:
1 משמנים היטב את תבנית האפייה ומחממים תנור ל-180 מעלות.
2 טורפים היטב בקערה (אפשר עם מזלג, מטרפה או מיקסר ידני) את הביצים והסוכר למשך כ-3 דקות עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה.
3 מוסיפים את השמן, תמצית הווניל וקרם הקוקוס, וממשיכים לטרוף.
4 מוסיפים אבקת פודינג, קפה נמס, קמח ואבקת אפייה, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5 מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים מעט.
6 מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים מעט.
7 מכינים את הציפוי: בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל (או על בן מארי) את השוקולד המריר וקרם הקוקוס. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
8 מצפים את העוגה, מפזרים מעל סוכריות ומגישים.
>> לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה
>> לעוד עוגות נהדרות ובקערה אחת