צילום׃ פיליפ מטראי, יחסי ציבור
עוגת שוקולד ואגוזים ברגע
מתכון מנצח לעוגת שוקולד בחושה ומהירה - עד שהתנור מתחמם העוגה כבר מוכנה לאפייה
בני סיידא | עוגות בחושות, הוצאת מודן
| פורסם 12/05/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
תבנית בגודל 11x38 ובעומק 7 ס"מ, משומנת ומקומחת
150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 כוס סוכר
3 ביצים
1 כוס קמח תופח, מנופה
1 כוס אגוזי מלך, קצוצים
1 כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). ממיסים בסיר כפול על אדים את השוקולד עם החמאה והסוכר. מסירים מהאש, מוסיפים לסיר את הביצים אחת אחת וטורפים אחרי כל הוספה.
2 מוסיפים את הקמח, האגוזים והשוקולד צ'יפס ומערבבים לתערובת אחידה.
3 יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים על רשת.