אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

פחזניות שוקולד

כל כך קטנות, צנועות ונפלאות הפחזנית האלה, שהפחד האמיתי שלנו הוא שלא נספיק לשאול את האושפיזין אם הם רוצים גם - והופ נחסל חצי מגש. שוקולד בפנים, שוקולד בחוץ והרבה אושר בלב

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 27/09/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

100 גרם חמאה

כוס חלב

כף סוכר

קורט מלח

140 גרם קמח (כוס)

3 ביצים גדולות

2 כפות שוקולית לאפייה

למלית:

מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

כוס חלב

חבילת אינסטנט פודינג וניל

1/3 כוס שוקולית לאפייה

אופן ההכנה:

1 מכינים בצק רבוך: מחממים בסיר קטן את החמאה, החלב, הסוכר והמלח, עד שהחמאה נמסה. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה בבת אחת את הקמח. מערבבים באינטנסיביות עם כף עץ עד לקבלת בצק שנפרד מדופנות הסיר.

2 מחזירים את הסיר ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ-2 דקות נוספות.

3 מסירים את הסיר מהאש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה. מערבבים את הבצק כ-5 דקות במיקסר, עד שהוא מתקרר מעט.

4 מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים עד להטמעה מלאה. ממשיכים לערבב עד שמתקבל בצק חלק, דביק ומבריק.

5 מוסיפים את השוקולית לאפייה ומערבבים היטב.

6 מחממים תנור ל-180 מעלות.

7 מעבירים את הבצק לשק זילוף ומזלפים תלוליות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים על רווחים יפים, כי הפחזניות תופחות מאוד במהלך האפייה.

8 אופים את הפחזניות כ-25-27 דקות, עד שהן מזהיבות. מוצייאם מהתנור ומצננים על רשת.

9 המילוי: מקציפים יחד את השמנת, החלב, הפודינג והשוקולית לאפייה. מעבירים לשק זילוף.

10 עושים חור בתחתית של כל פחזנייה ומזלפים דרך החור את הקרם. שומרים בכלי סגור במקרר.

לבלוג של שרית - מיס פטל

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שמרים שוקולד מלכותית

>> כל המתכונים לסוכות