פחזניות שוקולד
כל כך קטנות, צנועות ונפלאות הפחזנית האלה, שהפחד האמיתי שלנו הוא שלא נספיק לשאול את האושפיזין אם הם רוצים גם - והופ נחסל חצי מגש. שוקולד בפנים, שוקולד בחוץ והרבה אושר בלב
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
100 גרם חמאה
כוס חלב
כף סוכר
קורט מלח
140 גרם קמח (כוס)
3 ביצים גדולות
2 כפות שוקולית לאפייה
למלית:
מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
כוס חלב
חבילת אינסטנט פודינג וניל
1/3 כוס שוקולית לאפייה
אופן ההכנה:
1 מכינים בצק רבוך: מחממים בסיר קטן את החמאה, החלב, הסוכר והמלח, עד שהחמאה נמסה. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה בבת אחת את הקמח. מערבבים באינטנסיביות עם כף עץ עד לקבלת בצק שנפרד מדופנות הסיר.
2 מחזירים את הסיר ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ-2 דקות נוספות.
3 מסירים את הסיר מהאש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה. מערבבים את הבצק כ-5 דקות במיקסר, עד שהוא מתקרר מעט.
4 מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים עד להטמעה מלאה. ממשיכים לערבב עד שמתקבל בצק חלק, דביק ומבריק.
5 מוסיפים את השוקולית לאפייה ומערבבים היטב.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות.
7 מעבירים את הבצק לשק זילוף ומזלפים תלוליות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים על רווחים יפים, כי הפחזניות תופחות מאוד במהלך האפייה.
8 אופים את הפחזניות כ-25-27 דקות, עד שהן מזהיבות. מוצייאם מהתנור ומצננים על רשת.
9 המילוי: מקציפים יחד את השמנת, החלב, הפודינג והשוקולית לאפייה. מעבירים לשק זילוף.
10 עושים חור בתחתית של כל פחזנייה ומזלפים דרך החור את הקרם. שומרים בכלי סגור במקרר.
לבלוג של שרית - מיס פטל