פאי שוקולד וקצפת כשר לפסח
תראו, זה שפסח עוד רגע כאן לא אמור לגרום לכם לשקוע לתהומות של דכאון. כן, מתברר שגם בחג החירות יש כמה קינוחים ששווה לחכות להם כל השנה. קחו את הפאי הזה לדוגמה, גם יפה, גם מרשים, אבל בעיקר טעים טעים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקלתית (תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ ):
200 גרם עוגיות יין או ביסקוויטים כשרים לפסח
100 גרם חמאה
לקרם השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל (מכל) שמנת להקצפה
לקצפת:
250 מ"ל (מכל) שמנת להקצפה
30 גרם (3 כפות) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
לקישוט:
50 גרם שוקולד מריר או חלב קצוץ דק
אופן ההכנה:
1 מכינים את הקלתית: משמנים מעט את תבנית האפייה וטוחנים במעבד מזון את העוגיות עד לקבלת אבקה.
2 ממיסים את החמאה ומוסיפים אותה לעוגיות הטחונות. מערבבים היטב עד שמתקבל מרקם של חול רטוב.
3 מעבירים את הפירורים לתבנית ומהדקים היטב לדפנות ולבסיס ליצירת קלתית. מקפיאים את הקלתית במשך 15 דקות.
4 מכינים את קרם השוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים היטב במטרפה עד שמתקבל גנאש אחיד.
5 . יוצקים את הגנאש לתוך הקלתית הקרה ומיישרים את החלק העליון. מקפיאים למשך כשעה עד התייצבות מוחלטת.
6 מכינים את הקצפת: בקערת מיקסר מקציפים שמנת, אבקת סוכר ווניל עד לקבלת קצפת יציבה מאוד.
7 מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס"מ ומזלפים תלוליות קצפת על גבי שכבת השוקולד.
8 מקשטים בשוקולד קצוץ ומגישים.
• רוצים ליהנות מהעוגה לא רק בפסח? החליפו את העוגיות הכשרות בביסקוויטים רגילים.
• כדי שהפאי יהיה ללא גלוטן חשוב להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן.
• אפשר להשתמש בכל סוג של עוגיות שאתם והבים לקלתית.
• הפאי נשמר בכלי סגור במקרר עד 5 ימים.