עוגיות סנדוויץ' בראוניז במילוי קרם לוטוס
כנראה שתתקשו להחליט אם אתם יותר מתענגים על המילוי או על עוגיית הבראוניז המפנקת והרכה בסנדוויץ' הזה. מה שבטוח: בא לנו לחזור לילדות ולקבל כזה סנדוויץ' לבית הספר כל יום
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
ל-15 עוגיות:
65 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
כוס (200 גרם) שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ (רצוי מינימום 56% מוצקי קקאו)
2 ביצים גודל L
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר
שני שליש כוס (93 גרם) קמח
3 כפות קקאו איכותי
חצי כפית אבקת אפייה
רבע כפית מלח
מעט מלח גס, לזרייה
למילוי קרם לוטוס:
4 כפות ממרח לוטוס עם שברי עוגיות
2 כפות גבינת שמנת
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2 ממיסים במיקרוגל את החמאה והשוקולד בפולסים קצרים (נזהרים לא לשרוף את השוקולד). מוציאים ומערבבים לתערובת אחידה.
3 מקציפים במיקסר ביצים וסוכר 3-4 דקות עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים.
4 מוסיפים קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח ומערבבים היטב. מוודאים שלא נותרו גושי קמח או קקאו.
5 מניחים בעזרת כף תלוליות על נייר האפייה. שומרים על מרווחים בין תלולית לתלולית. משטחים מעט את התלוליות בעזרת גב הכף וזורים מעט מלח גס.
6 אופים 8-12 דקות, עד שחלקן העליון של העוגיות מקבל צבע מבריק והן נסדקות מעט, אך במרכז הן עדיין רכות. מוציאים ומצננים לחלוטין על גבי רשת צינון.
7 מכינים את המילוי: מערבבים בקערה ממרח לוטוס וגבינת שמנת (אם יש צורך, אפשר לחמם מעט את הממרח במיקרו, רק להיזהר שלא יהפוך נוזלי).
8 מניחים בעזרת כפית מילוי על מחצית מהעוגיות, וסוגרים עם המחצית השנייה. מפזרים מלח גס ומגישים.