אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת שוקולד משודרגת ליום הולדת

לכם כבר נמאס ממנה לחלוטין, אבל מה לעשות שהילדים מוכנים לקבל רק עוגה כושית ליום ההולדת? הפתרון שישביע את רצון כולם: גרסה קצת יותר עשירה של העוגה הבחושה והפשוטה

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 09/10/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 524 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:

200 מ"ל (כוס) שמן צמחי

3 ביצים

400 מ"ל (כוס ו-2/3) חלב סויה

300 גרם (כוס וחצי) סוכר

קורט מלח

1/2 כפית תמצית וניל איכותית

80 גרם (1/3 כוס) קקאו איכותי

200 גרם (כוס וחצי פחות כף) קמח לבן

10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה

 

לציפוי שוקולד:

125 גרם שוקולד מריר

125 גרם (1/4 פחית) קרם קוקוס (לפחות 15% שומן)

 

לגדר שוקולד ולקישוט:

100 גרם שוקולד מריר

סוכריות צבעוניות ועדשים לקישוט

 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

 

2 בקערה גדולה טורפים יחד שמן, ביצים, חלב סויה, סוכר, מלח ווניל לתערובת אחידה (אין צורך להקציף).

 

3 מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה, דלילה וכהה (חשוב להימנע מעיבוד יתר של התערובת, שעלול לגרום למרקם קשה של העוגה לאחר האפייה).

 

4 מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים במשך כ-40-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

 

5 ציפוי: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה קטנה.

 

6 בסיר קטן מביאים קרם קוקוס לסף רתיחה.

 

7 יוצקים את קרם הקוקוס על גבי השוקולד הקצוץ, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גאנאש אחיד ומבריק.

 

8 יוצקים את הגאנאש על גבי העוגה החמה ומצננים לחלוטין במקרר.

 

9 מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים.

 

10 גדר שוקולד: ממיסים את השוקולד המריר.

 

11 פורסים על גבי משטח העבודה שקף לעוגות באורך היקף התבנית. יוצקים את השוקולד המומס על גבי השקף ובעזרת קלף או פלטה עוברים על השוקולד עד שהוא מכסה את השקף בצורה אחידה ובשכבה דקה.

 

13 מרימים את השקף בזהירות ומניחים בשולי העוגה הקרה. מהדקים ומצננים במשך כ-20 דקות במקפיא.

 

14 מסירים את השקף מהשוקולד שהתקשה, מקשטים בסוכריות צבעוניות ומגישים.

הערות, הארות ותוספות:

- שומרים את העוגה במקרר עד 5 ימים. חשוב לכסות אותה היטב על מנת שלא תתייבש. - מומלץ לאכול את העוגה בטמפרטורת החדר, אז היא במרקמה האידאלי. - אפשר לותר על גדר השוקולד ופשוט לצפות בגאנאש ובסוכריות.

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> בשבוע שעבר הכנו קינוח רושם של פסיפלורה ובצק פירורים