עוגת שוקולד נוטלה במיקרו
אחרי שנים של זלזול מוחלט בקונספט של עוגות במיקרוגל, אפילו חן שוקרון השתכנעה: בעזרת תוספת נדיבה של נוטלה לבלילה, עוגת שוקולד במיקרו יכולה להיות דבר מופלא
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
עוגות הנאפות במיקרוגל הן לא דבר חדש בעולם האפייה, אבל הן כן עבורי. האמת היא שלאורך השנים שלי כאופה התעלמתי מקיומן, שלא לומר זלזלתי באופציה של קיצור הדרך הזה, שנראה לי קצת נחות וגימיקי.
השינוי הגיע מכיוון לא צפוי. לפני כשנה קיבלתי במתנה מאג גדול שעליו מודפס מתכון לעוגת שוקולד שמכינים ישירות בתוך המאג ואופים במיקרוגל. את המאג תחבתי לסופו של ארון הכלים בידיעה שלי ולו אין שום דבר במשותף. אבל מסתבר שהילדים שלי דווקא כן אהבו את הרעיון, ומדי פעם (כשלא הייתי בסביבה) הגדולה ארגנה קבוצת אפייה ועל בסיס המתכון המופיע על המאג הם רקחו לעצמם עוגות שוקולד רכות ונימוחות בדקות ספורות. ייאמר לזכות האופים הצעירים שהם לקחו את המתכון כהצעה, אלתרו ושינו כמויות ומצרכים ורקחו עוגות לא רעות בכלל.
מכיוון שלא לחינם נאמר – "מכל מלמדי השכלתי", גם אני החלטתי לאלתר ולרקוח עוגת שוקולד רכה וטעימה הנאפית תוך דקה אחת בלבד. כן, רק 60 שניות דרושות לאפייה העוגה האישית הזו. אני אופה אותן ברמיקן – כלי קרמי המיועד לסופלה (להשיג בחנויות לכלי בית) - אבל אפשר להכין אותן גם בכל כלי עמיד במיקרוגל.
את העוגה הזו, כמו כל בראוניז או עוגה בחושה, מכינים מערבוב של מצרכים "רטובים" ומצרכים "לחים". בפני עצמה מדובר בעוגה בחושה די סטנדרטית, אבל מה שהופך אותה לרכה, עסיסית ובעלת טעם שוקולד אגוזי הוא התוספת הנדיבה של הנוטלה לבלילה.
מרכיבים (7 מנות):
ל-7 כלים בנפח 150 מ"ל:
50 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר, בקוביות או במטבעות
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
2 ביצים
1/2 גביע (100 גרם) יוגורט 3%
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס (70 גרם) קמח
1 כפית אבקת קפה נמס
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
כ -1/4 כוס נוטלה
1/4 כוס מטבעות שוקולד מריר, קצוצות גס (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבלילה: מניחים את החמאה והשוקולד בקערה ומחממים במיקרו. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
2 מוסיפים פנימה את הסוכר ומערבבים שוב. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, טורפים עד להטמעה ורק אז מוסיפים את הביצה השנייה. מוסיפים גם את היוגורט.
3 לקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הקפה הנמס. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת השוקולד ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
4 האפייה: ממלאים את הכלים עד למחציתם בעזרת כף קפיצית לגלידה (מקפידים שלא למלא יותר, כיוון שהעוגות תופחות מאוד במהלך האפייה). מניחים מעל כל בלילה כפית נדיבה של נוטלה ובעזרת שיפוד עץ או קיסם מערבלים את הנוטלה קלות בתוך הבלילה. לא מטמיעים אותה לחלוטין. אם רוצים, מפזרים מעל גם שוקולד קצוץ.
5 אופים כל כלי בנפרד במיקרו למשך דקה בלבד, ורק עד שהחלק העליון מתייצב והעוגה תפוחה מאוד. מגישים מיד.
* ניתן להכין את הבלילה עד יום מראש ולאפות בסמוך להגשה.
בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!