אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת גבינה, שוקולד ותותים

חושבים שגבינה ושוקולד זה שילוב פצצה? אתם צודקים, אבל חכו שיתווספו לזה תותים

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 19/05/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.2 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

1/2 1 כוס עוגיות לוטוס טחונות דק (קצת פחות מחבילה)

1/4 כוס אבקת סוכר

80 גרם חמאה מומסת

2 כוסות תותים קטנים (בערך 200 גרם. יש לקנות סלסלת תותים אחת)

1/2 כף סוכר

225 גרם (1 גביע) גבינת שמנת נפוליאון

1 קופסת חלב מרוכז

4 ביצים

1 כפית תמצית וניל

170 גרם שוקולד מריר 60%, מומס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות.

2 מערבבים יחד את העוגיות הטחונות, אבקת הסוכר והחמאה המומסת. דוחסים היטב לתחתית התבנית ולשוליים עד גובה 3 ס"מ, ומניחים בצד.

3 בקערה קטנה מערבבים כוס אחת מהתותים ו-1/2 כף סוכר. מניחים בצד.

4 בקערת המערבל מערבלים את הגבינה והחלב המרוכז. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם ומערבלים עד לקבלת בלילה חלקה.

5 שופכים בערך חצי מהבלילה לקערה אחרת, ואת החצי השני מערבבים עם השוקולד המומס.

6 יוצקים את הבלילה החומה לתבנית, מעליה יוצקים את הבלילה הבהירה ומפזרים את התותים עם הסוכר שהמתינו בצד. לוחצים קלות כדי להכניס מעט את התותים לתוך התערובת.

7 אופים 55-65 דקות, או עד שהמרכז מתחיל להתייצב.

8 מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר בתוכו. מאחסנים בקירור לפחות 4 שעות לפני ההגשה או לילה.

9 מגישים כל פרוסה עם מעט תותים טריים ותוספת של קצפת או כדור גלידת וניל.

>> עוד מתכונים מושחתים