עוגת גבינה, שוקולד ותותים
חושבים שגבינה ושוקולד זה שילוב פצצה? אתם צודקים, אבל חכו שיתווספו לזה תותים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
1/2 1 כוס עוגיות לוטוס טחונות דק (קצת פחות מחבילה)
1/4 כוס אבקת סוכר
80 גרם חמאה מומסת
2 כוסות תותים קטנים (בערך 200 גרם. יש לקנות סלסלת תותים אחת)
1/2 כף סוכר
225 גרם (1 גביע) גבינת שמנת נפוליאון
1 קופסת חלב מרוכז
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
170 גרם שוקולד מריר 60%, מומס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות.
2 מערבבים יחד את העוגיות הטחונות, אבקת הסוכר והחמאה המומסת. דוחסים היטב לתחתית התבנית ולשוליים עד גובה 3 ס"מ, ומניחים בצד.
3 בקערה קטנה מערבבים כוס אחת מהתותים ו-1/2 כף סוכר. מניחים בצד.
4 בקערת המערבל מערבלים את הגבינה והחלב המרוכז. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם ומערבלים עד לקבלת בלילה חלקה.
5 שופכים בערך חצי מהבלילה לקערה אחרת, ואת החצי השני מערבבים עם השוקולד המומס.
6 יוצקים את הבלילה החומה לתבנית, מעליה יוצקים את הבלילה הבהירה ומפזרים את התותים עם הסוכר שהמתינו בצד. לוחצים קלות כדי להכניס מעט את התותים לתוך התערובת.
7 אופים 55-65 דקות, או עד שהמרכז מתחיל להתייצב.
8 מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר בתוכו. מאחסנים בקירור לפחות 4 שעות לפני ההגשה או לילה.
9 מגישים כל פרוסה עם מעט תותים טריים ותוספת של קצפת או כדור גלידת וניל.