צילום׃ פיליפ מטראי, יחסי ציבור
עוגת שוקולד צ'יפס
עוגה בחושה, מהירה וקלה והכנה, תמיד טובה ותמיד טעימה
בני סיידא | עוגות בחושות, הוצאת מודן
| פורסם 12/05/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
תבנית כיכר בגודל 11x34 ובעומק 7 ס"מ, משומנת ומקומחת
200 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
1 כוסות (300 גרם) סוכר
2 ביצים
2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה
2 כוסות (280 גרם) קמח, מנופה
כפית מלח
1 שקית אבקת אפייה
1 כוסות (250 גרם) שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל (מיקסר) את החמאה והסוכר ומערבלים 3 דקות. תוך כדי עבודת המערבל מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בקציפה.
2 מוסיפים לסירוגין את השמנת והקמח, ואחר כך את המלח ואבקת האפייה ומערבלים עוד 3 דקות.
3 מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים ידנית.
4 יוצקים את התערובת לתבנית. מניחים את התבנית בתבנית תנור גדולה ואופים 50-60 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים על רשת.