צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
עוגת שוקולד לפסח
חצי מהבלילה אופים, ואת החצי השני משאירים כמו שהוא. התוצאה: עוגת שוקולד על סף השלמות, שלא בכדי מככבת אצלנו פסח אחרי פסח
ענת הוצלר | מובינג בייקרי
| פורסם 18/04/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
200 גרם שוקולד מריר
6 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
כוס סוכר
200 גרם חמאה רכה
100 גרם שוקולד חלב
אופן ההכנה:
1 ממיסים את השוקולד המריר על אמבט אדים (קערה מעל סיר עם מים רותחים - בן מארי).
2 מקציפים את החלבונים יחד עם רבע כוס סוכר, עד לקבלת קצף יציב.
3 בקערה נפרדת מערבבים את החמאה הרכה עם שלושת רבעי כוס הסוכר שנותרה (רצוי במיקסר, אבל אפשר גם ידנית). מוסיפים את החלמונים בהדרגה (אחד אחד), ולבסוף מאחדים עם השוקולד המומס לתערובת אחידה.
4 מקפלים בעדינות את החלבונים המוקצפים עם תערובת החמאה והשוקולד עד לקבלת קרם אחיד. מחלקים את התערובת לשני חלקים שווים.
5 משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ ומניחים בה את מחצית הקרם.
6 אופים בתנור שחומם ל-175 מעלות למשך 20 דקות, ומצננים.
7 שופכים את מחצית הקרם שנותרה על העוגה, ומצננים 4 שעות לפחות במקרר.
8 מגרדים שוקולד חלב מעל העוגה ומגישים.