אוכל
צילום׃ דניאל לילה, mako אוכל

עוגת שוקולד, פרג וקצפת

הסוד של העוגה המופלאה הזו הוא הפרג הטרי - חומר הגלם שאין פורים בלעדיו - שמטיס אותה לרמת עסיסיות יוצאת דופן. מתכון של בני סיידא, שקצת כואב לנו לחלוק אתכם אבל נעשה את זה בכל זאת

בני סיידא | מתוקות ונפלאות, בהוצאת מודן | פורסם 22/03/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 ביצים בגודל L

1 כוס (200 גרם) סוכר

3 כפות שמן

200 גרם פרג טרי, טחון

200 גרם שוקולד מריר (55 אחוז מוצקי קקאו), מגורר גס

קליפה מגוררת מלימון אחד

1 כף קמח

1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך, קצוצים דק

1 תפוח גרני סמיט, מקולף ומגורר גס

100 גרם צימוקים בהירים

לציפוי:

2 מיכלים (500 מ"ל יחד) שמנת מתוקה

4 כפות סוכר

לקישוט:

תלתלי שוקולד או כדורי פררו רושה חצויים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מעבירים את הביצים לקערת מיקסר, ומקציפים במשך 5 דקות תוך כדי הוספה הדרגתית של הסוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

3 מוסיפים לקערה את השמן, הפרג, השוקולד וגרידת הלימון ומקפלים לתערובת הביצים.

4 מוסיפים את הקמח והאגוזים, ומערבבים ידנית. מוסיפים את התפוח והצימוקים וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

5 מעבירים את התערובת לתבנית משומנת בקוטר 26 ס"מ, ואופים כ-35 דקות. מחדירים קיסם למרכז העוגה בזהירות, וברגע שהוא יוצא יבש, מוציאים את העוגה ומניחים בצד לצינון.

6 מכינים את הציפוי: מקציפים את השמנת והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים את הקצפת על העוגה, מקשטים עם תלתלי שוקולד או כדורי הפררו רושה החצויים ומגישים.

>> 10 רעיונות לממתקים ביתיים שישדרגו את משלוח המנות שלכם

>> והמון מתכונים לאוזני המן

>> בקטע של מאפים? בואו לבייקרי שלנו!