עוגת שוקולד, פרג וקצפת
הסוד של העוגה המופלאה הזו הוא הפרג הטרי - חומר הגלם שאין פורים בלעדיו - שמטיס אותה לרמת עסיסיות יוצאת דופן. מתכון של בני סיידא, שקצת כואב לנו לחלוק אתכם אבל נעשה את זה בכל זאת
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
6 ביצים בגודל L
1 כוס (200 גרם) סוכר
3 כפות שמן
200 גרם פרג טרי, טחון
200 גרם שוקולד מריר (55 אחוז מוצקי קקאו), מגורר גס
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 כף קמח
1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך, קצוצים דק
1 תפוח גרני סמיט, מקולף ומגורר גס
100 גרם צימוקים בהירים
לציפוי:
2 מיכלים (500 מ"ל יחד) שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
לקישוט:
תלתלי שוקולד או כדורי פררו רושה חצויים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מעבירים את הביצים לקערת מיקסר, ומקציפים במשך 5 דקות תוך כדי הוספה הדרגתית של הסוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
3 מוסיפים לקערה את השמן, הפרג, השוקולד וגרידת הלימון ומקפלים לתערובת הביצים.
4 מוסיפים את הקמח והאגוזים, ומערבבים ידנית. מוסיפים את התפוח והצימוקים וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
5 מעבירים את התערובת לתבנית משומנת בקוטר 26 ס"מ, ואופים כ-35 דקות. מחדירים קיסם למרכז העוגה בזהירות, וברגע שהוא יוצא יבש, מוציאים את העוגה ומניחים בצד לצינון.
6 מכינים את הציפוי: מקציפים את השמנת והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים את הקצפת על העוגה, מקשטים עם תלתלי שוקולד או כדורי הפררו רושה החצויים ומגישים.