אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת נוטלה בחושה

לפעמים בא לנו משהו מתוק שיהיה מוכן בצ'יק (לפעמים במובן תמיד, כן?), ואז העוגות הבחושות נכנסות לתמונה. קבלו אחת עם נוטלה, פשוטה אבל נהדרת, אוורירית ונעימה, שהיא אמנם עוגת שיש אבל ממש לא עושה בלגן

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 24/11/16 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 917 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 ביצים גודל L

כוס (200 גרם) סוכר לבן

חצי כוס (100 גרם) שמן קנולה

חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן

חצי כוס ( 120 מ"ל) חלב רותח

כפית גדושה אבקת אפייה

כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן רגיל

4 כפות ממרח נוטלה

2 כפות קקאו

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק.

2 מערבבים במהירות ביצים וסוכר עד שהתערובת מתעבה מעט. מוסיפים תוך כדי ערבוב שמן, שמנת מתוקה וחלב. מוסיפים אבקת אפייה וקמח ומערבבים מעט, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

3 מעבירים חצי מהבלילה לתבנית האפייה.

4 למחצית הבלילה שנותרה בקערה מוסיפים ממרח נוטלה ואבקת קקאו. מערבבים עד לקבלת תערובת כהה אחידה.

5 מעבירים לתבנית את התערובת הכהה (מעל התערובת הבהירה), ובעזרת סכין או כף יוצרים צורת שיש.

6 מכניסים לתנור ואופים 40-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים מעט.

* שומרים את העוגה כשהיא עטופה היטב עד 4 ימים בטמפרטורת החדר.

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת אגסים ושקדים