אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פאי שוקולד אישי

כשאנחנו ראינו את המתכון הזה, מיד התחשק לנו להזמין חברים לקפה. קינוח אישי ופרווה לגמרי, שאופים בתבנית של מאפינס וקוצרים מחמאות כאילו מי שישמע

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 10/12/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 74 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1.5 כוסות קמח לבן

1 ביצה

רבע כוס מים קרים או חלב קוקוס

חצי כוס סוכר

כפית תמצית וניל

100 גרם מרגרינה

למלית:

חצי כוס חלב קוקוס

2 כפות שמן

חצי כוס סוכר

100 גרם שוקולד מריר

ביצה

2 כפות קקאו

3 כפות קמח תופח

אבקת סוכר, להגשה

אופן ההכנה:

1 מעבדים במעבד מזון או ביד את כל החומרים לבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

2 מחממים בסיר קטן את חלב הקוקוס, השמן, הסוכר והשוקולד ומערבבים עד להמסה. מסירים מהאש וטורפים פנימה במטרפה ידנית את הביצה והקקאו. מוסיפים קמח תופח ומערבבים.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות.

4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים עיגולים בקוטר שמתאים לתבנית השקעים. מניחים כל עיגול בצק בשקע וממלאים בבלילה בערך עד האמצע.

5 אופים 20 דקות ולא יותר. מצננים ומגישים עם אבקת סוכר.

* המתכון מתאים ל-12 יחידות של תבנית שקעים רגילה, או 24 של תבנית שקעים מיני.

בקרו בבלוג של אינס ואפיק

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת תפוזים וקוקוס חורפית

>> והנה עוגת פודינג שוקולד פסיכית