אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגת קוקוס ושוקולד

עוגת שוקולד רכה, חלומית ופשוטה להכנה (אגב, הילד חוגג יומולדת? הנה העוגה שלכם), שמשתדרגת עם ציפוי שוקולד עשיר ושכבת קוקוס שמתגלה רק כשחותכים. אין דבר שישמח יותר אוהבי קוקוס, ואנחנו מדברים מניסיון

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 11/10/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 376 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגת שוקולד רכה:

230 גרם (כוס ושני שליש) קמח רב תכליתי או קמח לעוגות

80 גרם (חצי כוס ועוד כף) קקאו

כפית גדושה אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתייה

300 גרם (כוס וחצי) סוכר

חצי כפית מלח

3 ביצים, בטמפרטורת החדר

כפית תמצית וניל

150 גרם חמאה

125 מ"ל (חצי קופסה) שמנת מתוקה

240 מ"ל (כוס) מים רותחים

לשכבת הקוקוס:

150 גרם (כוס וחצי דחוסה) קוקוס טחון

פחית (397 גרם) חלב מרוכז

חצי כפית תמצית וניל

לציפוי:

125 מ"ל (חצי קופסה) שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד מריר, קצוץ או במטבעות

חופן שבבי קוקוס או קוקוס טחון, לעיטור

אופן ההכנה:

1 לעוגת שוקולד רכה: מחממים תנור ל-165 מעלות. ממיסים את החמאה ומצננים.

2 מערבבים בקערה גדולה קמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה, סוכר ומלח. יוצרים גומה במרכז התערובת, מוסיפים פנימה ביצים, תמצית וניל, חמאה מומסת ומצוננת ושמנת מתוקה ומערבבים לתערובת יחסית אחידה. יוצקים פנימה מים רותחים בהדרגה תוך ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה. הבלילה דלילה למדי וזה בסדר.

3 יוצקים לתבנית 24 ס"מ משומנת ומרופדת בתחתיתה בנייר אפייה ואופים במשך כ-50 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. העוגה עלולה להיסדק מעט במהלך האפייה, אך הציפוי יסתיר זאת. מצננים היטב.

>> לבלוג של ענבל - פיית העוגיות

4 לשכבת הקוקוס (בכל זאת, מדובר בעוגת קוקוס): מערבבים בקערה את חומרי המלית ומהדקים על העוגה בשכבה ישרה (כדאי להיעזר בכף רטובה). מקררים לשעה או יותר להתייצבות.

5 לציפוי: בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים יחד שמנת מתוקה ושוקולד, ומערבבים לתערובת חלקה.מקררים 20-30 דקות עד שהציפוי מסמיך אך עדיין רך.

6 מעבירים את העוגה לצלחת הגשה, ומצפים אותה בציפוי מכל צדדיה בעזרת מרית. אם רוצים יוצרים בציפוי דוגמת מערבולות בעזרת גב של כף. מעטרים את העוגה סביב בשבבי קוקוס או בקוקוס טחון. שומרים את העוגה בקירור (מומלץ להוציא אותה לטמפרטורת החדר כחצי שעה לפני ההגשה, לריכוך).