אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגת שוקולד חגיגית

3 קומות של שוקולד, ביניהן מוס שוקולד עשיר, למעלה רוטב שוקולד ומעל הכל שכבה רעננה של תותים שלמים. אם אתם שואלים אותנו, יותר אהבה מזה אין

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 17/08/12 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למוס השוקולד:

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות או במטבעות

לעוגת הבסיס:

2/3 כוס (90 גרם) קמח

1/4 כוס (35 גרם) אבקת קקאו

1 כפית אבקת אפייה

5 ביצים בגודל L

3/4 כוס +1 כף (170 גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל

80 גרם חמאה מומסת ומצוננת

לסירופ:

2/3 כוס (160 מ"ל) מים

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

3 כפות ליקר קפה (ניתן להמיר בברנדי, רום, או כל ליקר אחר שאוהבים)

לציפוי:

100 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות או במטבעות

לעיטור:

סלסלת תותים טריים

שבבי שוקולד

אופן ההכנה:

1 מתחילים בהכנת מוס השוקולד: מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום. מביאים לרתיחה בסיר קטן מחצית מהשמנת (250 מ"ל). מסירים מהאש ומיד יוצקים על השוקולד, כך שיכוסה היטב. ממתינים כדקה. מערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד וקבלת קרם אחיד וחלק. מצננים לטמפרטורת החדר.

2 מכינים את עוגת הבסיס: מחממים תנור ל-175 מעלות.

3 מנפים לתוך קערה את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה. מערבבים היטב. בסיר קטן מביאים לרתיחה מים בגובה של 2-3 ס"מ. בקערה אחרת, חסינת חום, טורפים היטב את הביצים והסוכר. כשהמים רותחים מניחים את הקערה על גבי הסיר כך שתתחמם מהאדים, אך לא תיגע ישירות במים. טורפים את הביצים והסוכר במשך כ-5 דקות, עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין והתערובת חמימה למגע. מעבירים מיד לקערת המיקסר, מוסיפים את תמצית הווניל ומקציפים במהירות גבוהה כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה, ועד שהתערובת משלשת את נפחה.

4 מנפים מעל תערובת הביצים כמחצית מכמות תערובת הקמח, ומקפלים בעדינות. מוסיפים את החמאה המומסת והמצוננת (כדאי לעשות זאת בדופן הקערה, כדי לא לגרום לתערובת ליפול). מנפים את יתרת תערובת הקמח ומקפלים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מוודאים שלא נותרו גושי קמח שלא נטמעו.

5 מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה (או ל-3 תבניות שונות באופן שווה) ואופים כ-40 דקות לתבנית אחת, או 15-17 דקות עבור 3 תבניות נפרדות - עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים כ-5 דקות בטמפ' החדר, מעבירים סכין בין דפנות העוגה, משחררים את הקפיץ ומצננים לחלוטין.

6 מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה את המים והסוכר בסיר קטן, עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין. מבשלים עוד דקה-שתיים. מסירים מהאש ומוסיפים את הליקר. מערבבים היטב ומצננים לטמפרטורת החדר.

7 מסיימים את הכנת המוס: מקציפים את יתר השמנת המתוקה (250 מ"ל) לקצפת יציבה. מערבבים היטב את הגאנאש, על מנת לרכך אותו מעט. מקפלים לתוכו את הקצפת – תחילה רק 1/3 מהכמות, ואחר כך את כל היתר.

8 מרכיבים את העוגה: פורסים באמצעות סכין משוננת בצורה אופקית את העוגה ל-3 חלקים שווים (בהנחה שהכנתם עוגה אחת, ולא שלוש נפרדות). מניחים על צלחת הגשה חלק אחד של העוגה, וסוגרים סביבו את הקפיץ של התבנית (אפשר גם להניח שקף לעוגות בחלקו הפנימי). מברישים את העוגה ב-1/3 מכמות הסירופ. מורחים מעל מחצית מכמות מוס השוקולד ומיישרים. מניחים חלק שני של העוגה ומברישים גם אותו ב-1/3 מכמות הסירופ. מורחים את המחצית הנותרת של המוס. חוזרים על הפעולה עם החלק השלישי והאחרון ומברישים בכמות הנותרת של הסירופ. מכסים בניילון נצמד ומקררים למשך 4 שעות לפחות.

9 להכנת הגאנאש: מניחים את השוקולד בקערית חסינת חום. מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה בסיר קטן, מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד כך שיכוסה לחלוטין. ממתינים כדקה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט ויוצקים על העוגה. מטים את העוגה כך שתכוסה באופן אחיד מכל צדדיה. מחזירים לקירור, רק עד להתייצבות, כ-20 דקות לערך.

10 להגשה: מעטרים בתותים שלמים ובשבבי שוקולד.

* כשהיא עטופה היטב, העוגה נשמרת בקירור 4 ימים נוספים.

 הכנתם? ספרו לנו איך יצא!