עוגת השוקולד של "בראסרי"
עוגה כשרה לפסח אפויה, עם המון שוקולד ומרקם של מוס עשיר
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
250 גרם חמאה (ועוד קצת לשימון התבנית)
500 גרם שוקולד מריר קצוץ
10 ביצים מופרדות
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
40 גרם (1/3 כוס) קורנפלור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-150 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ומשמנים את הדפנות בחמאה.
2 מניחים חמאה ושוקולד בקערה גדולה וממיסים במיקרוגל. מערבבים למרקם אחיד.
3 בקערה נקייה מקציפים חלמונים עם מחצית מכמות הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מנפים פנימה קורנפלור ומערבבים. מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים.
4 מקציפים חלבונים עם הסוכר שנותר לקצף במרקם פסגות רכות (כשמרימים את המטרפה, נוצרים “שפיצים" שנופלים בעדינות). מקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים את הבלילה לתבנית.
5 אופים 30 דקות עד שהעוגה תפוחה ורכה (היא נראית לא אפויה דיה, אך תתייצב עם הצינון). מצננים להתייצבות ושומרים במקרר עד 4 ימים. מגישים בטמפ' החדר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!