אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת שמרים הכי קלה שיש

עוגת שמרים שאפשר למלא בים נוטלה, שוקולד או כל ממרח אחר שבא לכם. לא צריך לקפוץ מעל הפופיק עם קליעה מתוחכמת, או עם תבנית מיוחדת - רק 2 תבניות אינגליש וריח שיחרפן את השכנים. סופ"ש קצת יותר מתוק, באחריות

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 02/11/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 102 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-2 תבניות אינגליש קייק:

500 גרם קמח (3 וחצי כוסות) קמח

כף שמרים יבשים (10 גרם)

70 גרם סוכר (רבע כוס)

ביצה

כוס חלב (240 מ"ל)

70 גרם חמאה רכה

כפית מחית/תמצית וניל

קורט מלח

* ביצה טרופה להברשה 

למילוי:

צנצנת נוטלה קטנה (או כל ממרח שוקולד אחר) 350 גרם

לסירופ סוכר:

חצי כוס סוכר (100 גרם)

חצי כוס מים (120 מ"ל)

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים מעט בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים ביצה, חלב, חמאה, וניל וממשיכים ללוש 7-10 דקות. ממש לקראת הסוף מוסיפים גם את המלח ולשים עד לקבלת בצק אחיד, חלק ומעט דביק. 

2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו (או מתפיחים במשך לילה במקרר).

3 מקמחים היטב משטח עבודה, מוציאים אליו את בצק, מרדדים למלבן גדול ודק, מורחים עליו את ממרח הנוטלה/שוקולד ומגלגלים לרולדה הדוקה. 

4 חוצים את הרולדה לאורכה ומלפפים את 2 החלקים בצורת בורג. מחלקים את ה"בורג" ל-2 ומניחים כל אחד בתבנית אינגליש קייק לעוד התפחה של שעה, עד להכפלת הנפח. 

5 מחממים תנור ל-175 מעלות. 

6 אחרי שתפחו, מברישים את העוגות בביצה טרופה. מכניסים לאפייה של 35-40 דקות, עד שהעוגות זהובות ויפות.

7 מכינים סירופ סוכר: מניחים בסיר קטן מים וסוכר, מביאים לרתיחה ומורידים אחרי שכל הסוכר התמוסס. עם הוצאת העוגות מהתנור - מברישים אותן בסירופ בנדיבות ומגישים. 

* את העוגות שומרים עטופות היטב בקופסה אטומה בטמפרטורת חדר.

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!