עוגת שמרים שוקולד
מתכון לעוגת שמרים שוקולד שמכינים בתבנית אינגליש קייק (למעשה בשתיים) ולא מפסיקים ליישר. בניגוד למה שנראה לכם, לא מדובר בעבודה קשה מדי: את רוב העבודה המיקסר עושה, אתם מרדדים, מורחים וחותכים
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-2 תבניות אינגליש קייק:
שלוש וחצי כוסות קמח לבן
כף גדושה שמרים יבשים
שליש כוס סוכר לבן
2 כפות סוכר
2 ביצים
שלושת רבעי כוס מים חמימים
שליש כוס שמן זית
קורט מלח
צנצנת ממרח שוקולד
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים קמח, שמרים, סוכר, ביצים, מים, שמן זית ומלח. לשים 12 דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת מכוסה במקום חמים עד להכפלת הנפח, כשעה וחצי.
3 לשים את הבצק כדקה.
4 מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30X50 ס"מ.
5 מורחים את השוקולד על הבצק וחותכים את המלבן ל-2. מניחים את שני החלקים שהתקבלו אחד על השני. חותכים את הבצק לרצועות ברוחב של עוגת אינגליש קייק. מניחים את הרצועות אחת על השנייה, ואז חותכים את כל הרצועות לחתיכות ברוחב כ-5 ס"מ. מסדרים את החתיכות אחת לצד השניה בתבניות אינגליש קייק משומנות.
6 אופים חצי שעה או עד שהמאפה שחום.
* אפשר להשתמש בממרח פרווה/חלבי לבחירתכם, ואפשר גם להוסיף שוקולד צ'יפס.
*אם ממהרים, אפשר להשתמש בחבילת בצק שמרים קנויה.