אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

פאדג' בראוניז קפה

שילוב מושלם של שוקולד ואספרסו חזק, שהופכים יחד לעוגות פאדג' עשירות, עם או בלי אגוזים. הסוד הוא פשוט לבטוח במתכון, ולא להוציא מהתנור אחרי הזמן. מה שנקרא - תעצמו עיניים ותסמכו עלינו

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 02/08/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הדבר הכי חשוב בהכנת בראוניז מהסוג הפאדג'י הוא לא להסס - ולהפסיק את האפייה אפילו שנדמה שהעוגה עדיין לא מוכנה. אפשר להוסיף כל מיני הפתעות על גבי או בתוך הבראוניז, כמו אגוזים מסוגים שונים, פירות יבשים או סוכריות. הבראוניז האלה אוהבים את הכל.

 

מרכיבים (16 מנות):

לתבנית 20X20 ס"מ:

150 גרם חמאה

250 גרם (כוס ורבע) סוכר

70 גרם (3/4 כוס) קקאו

1/2 כפית מלח

2 מנות אספרסו (80 מ"ל) מתערובת עוצמתית

2 ביצים גדולות

70 גרם (1/2 כוס) קמח

לטופינג (סוג אחד או לערבב):

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי פקאן

50 גרם (1/2 כוס) שוקולד צ'יפס לבן או חום

50 גרם (1/2 כוס) ברס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 ממיסים במיקרו או על בן מארי חמאה, סוכר, קקאו ומלח לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים אספרסו ומערבבים.

3 מערבבים פנימה בהדרגה ביצים וקמח ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

4 יוצקים את התערובת לתבנית, ואם רוצים מפזרים מלמעלה אגוזים, שוקולד צ'יפס או ברס. אופים 25-20 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה עדיין יוצא לח ודביק. מצננים ומעבירים למקפיא לחצי שעה לפני החיתוך.

>> נו, מי מכין בבית את עוגת 11 השכבות של מאסטר שף?
>> קבלו טיפ לביצה עין פריכה מלמטה ורכה מלמעלה