עוגת שוקולד ואגסים ללא גלוטן
עוגה נטולת קמח, עם טעם עשיר של שוקולד ואגוזי לוז. מושלמת עם קפה ותוספת של קצפת לא ממותקת
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
85 גרם חמאה, ועוד קצת לשימון התבנית
85 גרם סוכר (1/4 כוס ועוד 3 כפות), ועוד קצת לתבנית
85 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 כפית ברנדי (אופציונלי)
3 ביצים מופרדות
85 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים
4 אגסים חצויים (בעונה), או 4 אגסים חצויים, משומרים ומסוננים מהנוזלים
לקישוט
קצפת לא ממותקת, סירופ שוקולד, גאנאש שוקולד, או אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מרפדים בנייר אפייה ומשמנים תבנית עגולה בקוטר של 24 או 26 ס"מ. משמנים גם את דפנות התבנית ומפזרים עליהם ועל הבסיס מעט סוכר.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות.
3 ממיסים את השוקולד עם החמאה בסיר כפול (בן מארי). מורידים מהאש ומוסיפים את הברנדי. מניחים בצד לקירור.
4 טורפים את החלמונים עם הסוכר בקערה (או במיקסר) עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את החמונים אל השוקולד בתנועות קיפול, ומוסיפים גם את אגוזי הלוז הטחונים.
5 בקערה נפרדת (או במיקסר, עם קערה נקייה), מקציפים את החלבונים לקצף רך.
6 מחברים את 2 התערובות: מערבבים מעט מקצף החלבונים עם תערובת השוקולד, ואז מוסיפים ב-2-3 נגלות את שאר הקצף אל התערובת השוקולדית.
7 מוזגים את הבלילה אל תוך התבנית ומסדרים את חצאי האגסים מעל, עם הצד הבולט למעלה.
8 אופים כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים.
9 אפשר להגיש עם קצפת לא ממותקת, סירופ שוקולד, גאנאש שוקולד, אבקת סוכר, או סתם ככה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!