אוכל
צילום׃ Gregi69, Istock

עוגת שוקולד ואגסים ללא גלוטן

עוגה נטולת קמח, עם טעם עשיר של שוקולד ואגוזי לוז. מושלמת עם קפה ותוספת של קצפת לא ממותקת

מאי ברונפמן | mako אוכל | פורסם 18/03/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

85 גרם חמאה, ועוד קצת לשימון התבנית

85 גרם סוכר (1/4 כוס ועוד 3 כפות), ועוד קצת לתבנית

85 גרם שוקולד מריר קצוץ

1 כפית ברנדי (אופציונלי)

3 ביצים מופרדות

85 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים

4 אגסים חצויים (בעונה), או 4 אגסים חצויים, משומרים ומסוננים מהנוזלים

לקישוט

קצפת לא ממותקת, סירופ שוקולד, גאנאש שוקולד, או אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מרפדים בנייר אפייה ומשמנים תבנית עגולה בקוטר של 24 או 26 ס"מ. משמנים גם את דפנות התבנית ומפזרים עליהם ועל הבסיס מעט סוכר.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות.

3 ממיסים את השוקולד עם החמאה בסיר כפול (בן מארי). מורידים מהאש ומוסיפים את הברנדי. מניחים בצד לקירור.

4 טורפים את החלמונים עם הסוכר בקערה (או במיקסר) עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את החמונים אל השוקולד בתנועות קיפול, ומוסיפים גם את אגוזי הלוז הטחונים.

5 בקערה נפרדת (או במיקסר, עם קערה נקייה), מקציפים את החלבונים לקצף רך.

6 מחברים את 2 התערובות: מערבבים מעט מקצף החלבונים עם תערובת השוקולד, ואז מוסיפים ב-2-3 נגלות את שאר הקצף אל התערובת השוקולדית.

7 מוזגים את הבלילה אל תוך התבנית ומסדרים את חצאי האגסים מעל, עם הצד הבולט למעלה.

8 אופים כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים.

9 אפשר להגיש עם קצפת לא ממותקת, סירופ שוקולד, גאנאש שוקולד, אבקת סוכר, או סתם ככה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!