בראוניז שוקולד
בראוניז שוקולד עשירים ונימוחים עם שכבה דקיקה פריכה למעלה. האתגר היחיד שכרוך בהכנתם הוא להמתין להם שיתקררו לפני שחותכים אותם לריבועים יפים. חובבי קינוחים שוקולדיים - זה בשבילכם
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית מרובעת בגודל 25X25 ס"מ:
220 גרם חמאה
220 גרם שוקולד מריר
4 ביצים
כוס סוכר לבן
כוס סוכר חום בהיר
כוס קמח
2 כפות אבקת קקאו איכותית
קורט מלח
תוספות אופציונליות:
אגוזי מלך/פקאן/שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות.
2 ממיסים במיקרוגל חמאה ושוקולד בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.
3 מקציפים במיקסר ביצים, סוכר לבן וסוכר חום עד לקבלת קציפה בהירה.
4 מוסיפים תוך כדי הקצפה גם את השוקולד המומס. אחריו מוסיפים גם קמח, קקאו ומלח וממשיכים להקציף על לקבלת תערובת אחידה.
5 מרפדים תבנית מרובעת (25*25) בנייר אפייה, יוצקים תוכה את הבלילה ואופים כחצי שעה או עד שנועצים בעוגה קיסם שיוצא עם פירורים לחים.
6 בתום האפייה מעבירים מיד את התבנית למקפיא לשעתיים.
7 כעבור שעתיים משחררים את הבראוניז מהתבנית ופורסים לריבועים.
* ניתן לאחסן את הבראוניז בכלי אטום במקרר למשך כשבוע.
לבלוג של עדי - עדיקוש