פאי שוקולד ללא אפייה
כן, קראתם נכון - הפאי המקסים בתמונה פה למטה לא ראה תנור מימיו. מערבבים ביסקוויטים או כל סוג עוגיות אחר שאוהבים עם חמאה, ממלאים בגנאש מאיזה שוקולד שרוצים ויש לכם עוגה נהדרת ומהירת הכנה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקלתית (תבנית 24):
200 גרם ביסקוויטים
100 גרם חמאה, מומסת
למלית:
100 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
לקישוט:
50 גרם שוקולד חלב או מריר, מגורר
50 גרם שוקולד לבן, מגורר
אופן ההכנה:
1 במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הביסקוויטים עד לקבלת אבקה דקה.
2 מוסיפים את החמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מהדקים את הפירורים לתחתית ולדופנות התבנית ליצירת קלתית.
4 מכניסים לחצי שעה למקפיא.
5 מכינים את המלית: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. ממיסים במיקרוגל או על בן מארי עד שכל השוקולד נמס.
6 מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה מאוד.
7 מוסיפים בערך 2 כפות מהקצפת לתוך השוקולד הנמס ומערבבים היטב לשם השוואת טמפרטורות ומרקמים.
8 מוסיפים את תערובת השוקולד ליתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד.
9 יוצקים את המוס לתוך הקלתית הקרה ומיישרים את החלק העליון.
10 מקשטים בשוקולד מריר ולבן בנדיבות.
* הפאי נשמר בכלי סגור במקרר עד שבוע.
* אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום מריר במלית.
* אפשר להשתמש בכל סוג של ביסקוויטים או עוגיות חמאה.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט