צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל
בראוניז שוקולד ואגוזי קשיו
סיפרו לכם שבשביל בראוניז טובים חייבים מיקסר? זה פשוט לא נכון! הנה מתכון לבראוניז מגה-עסיסיים, שפשוט מתמוססים בתוך הפה - וכל מה שצריך בשבילם זה קערה, מטרפה וכף. רק עשו טובה, אל תוותרו על הקשיו
נטלי לוין | mako אוכל
| פורסם 20/10/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
250 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
1 כפית נס קפה
200 גרם (1 כוס) סוכר
3 ביצים L
100 גרם (3/4 כוס) קמח
לקישוט:
40-50 גרם אגוזי קשיו שלמים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית מרובעת בגודל 20*20 ס"מ.
2 קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים את החמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי.
3 מוסיפים פנימה מלח, וניל, נס קפה וסוכר וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית.
4 מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבוב בין הוספה להוספה.
5 מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שאחיד. חשוב להימנע מערבוב יתר של התערובת.
6 מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
7 מפזרים אגוזי קשיו.
8 אופים במשך 20-25 דקות, או עד שהבראוני מתייצב אך עדיין מעט רך במרכז.
9 מצננים לחלוטין וחותכים לקוביות.
בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט