עוגת שוקולד עם תפוחי עץ של אמא של אסי
אחרי כל תפוחי האדמה של ל"ג בעומר קבלו את עוגת האפטר פארטי - עוגת שוקולד עם תפוחי עץ, שתעלה חיוך של אושר גדול על פני כל אחד שיטעם אותה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
אחרי שבלילה ליד המדורה, התענגתם על תפוחי אדמה שרופים, מגיע לכם גם קינוח עם תפוח. הפעם - תפוח עץ, בשוקולד, עוגת שוקולד. הכנתי את העוגה הזאת בשבוע שעבר והילדים הביעו את חששם מהשילוב של השניים. אחרי שהם טעמו מהעוגה, החששות נעלמו באושר גדול.
מרכיבים (10 מנות):
5 ביצים
1 כוס סוכר
1 תפוח עץ אדום
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות קקאו
100 גרם חמאה
3 כפות פרורי לחם
1 כף קמח תופח
לציפוי
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
שקדים מולבנים פרוסים לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מפרידים את החלבונים והחלמונים.
2 מקלפים את תפוח העץ ומגרדים אותו בפומפייה.
3 ממיסים חצי מכוס הסוכר יחד עם השוקולד, הקקאו והחמאה - אפשר במיקרו ואפשר על סיר כפול. מניחים בצד לקירור.
4 כאשר תערובת השוקולד מתקררת מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומערבבים היטב. מוסיפים גם את תפוח העץ המגורר ומערבבים.
5 מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר הנותרת. את הקצף מוסיפים בזהירות בתנועות קיפול לתוך תערובת השוקולד. כאשר שתי התערובות מתאחדות מוסיפים את הקמח ופירורי הלחם ומערבבים מעט.
6 מעבירים את התערובת לתבנית משומנת בקוטר 26 ס"מ, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (כ-170 מעלות) למשך 25 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש.
7 ממיסים ביחד את חומרי הציפוי - השוקולד והשמנת המתוקה, ושופכים על העוגה בעודה חמה. אם רוצים אפשר לפזר מעל העוגה שקדים מולבנים פרוסים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!