אוכל
צילום׃ אסי עזר, mako אוכל

עוגת שוקולד עם תפוחי עץ של אמא של אסי

אחרי כל תפוחי האדמה של ל"ג בעומר קבלו את עוגת האפטר פארטי - עוגת שוקולד עם תפוחי עץ, שתעלה חיוך של אושר גדול על פני כל אחד שיטעם אותה

מלי עזר | mako אוכל | פורסם 08/05/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אחרי שבלילה ליד המדורה, התענגתם על תפוחי אדמה שרופים, מגיע לכם גם קינוח עם תפוח. הפעם - תפוח עץ, בשוקולד, עוגת שוקולד. הכנתי את העוגה הזאת בשבוע שעבר והילדים הביעו את חששם מהשילוב של השניים. אחרי שהם טעמו מהעוגה, החששות נעלמו באושר גדול.

מרכיבים (10 מנות):

5 ביצים

1 כוס סוכר

1 תפוח עץ אדום

100 גרם שוקולד מריר

2 כפות קקאו

100 גרם חמאה

3 כפות פרורי לחם

1 כף קמח תופח

לציפוי

100 גרם שוקולד מריר

100 מ"ל שמנת מתוקה

שקדים מולבנים פרוסים לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מפרידים את החלבונים והחלמונים.

2 מקלפים את תפוח העץ ומגרדים אותו בפומפייה.

3 ממיסים חצי מכוס הסוכר יחד עם השוקולד, הקקאו והחמאה - אפשר במיקרו ואפשר על סיר כפול. מניחים בצד לקירור. 

4 כאשר תערובת השוקולד מתקררת מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומערבבים היטב. מוסיפים גם את תפוח העץ המגורר ומערבבים.

5 מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר הנותרת. את הקצף מוסיפים בזהירות בתנועות קיפול לתוך תערובת השוקולד. כאשר שתי התערובות מתאחדות מוסיפים את הקמח ופירורי הלחם ומערבבים מעט.

6 מעבירים את התערובת לתבנית משומנת בקוטר 26 ס"מ, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (כ-170 מעלות) למשך 25 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש.

7 ממיסים ביחד את חומרי הציפוי - השוקולד והשמנת המתוקה, ושופכים על העוגה בעודה חמה. אם רוצים אפשר לפזר מעל העוגה שקדים מולבנים פרוסים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לחשבון הטוויטר של מלי עזר