עוגת שוקולד קוקוס שמשפרת כל מצב רוח
נשבר לכם מהקורונה, מהשגרה, מהיעדר השגרה, או בקיצור פשוט מהחיים? מזמינים אתכם לנסות את התשובה שלנו: עוגת שוקולד קוקוסית רכה רכה ומפוצצת נחמה, שכל יישור שלה מוסיף עוד קצת אנרגיה לנשמה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית 24 עגולה או שתי אינגליש קייק:
4 ביצים גדולות
כוס ורבע סוכר
1 כוס שמן קנולה
2 כוסות קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
1 כוס (100 גרם) קוקוס
70 גרם (שני שליש כוס) אבקת קקאו
1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים
2 כפות נס קפה
1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
לגנאש:
1 מכל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
לקישוט:
רבע כוס קוקוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
2 טורפים בקערה ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה. מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף.
3 בקערה אחרת מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קוקוס ואבקת קקאו. מוסיפים לתערובת הביצים וטורפים עד שאין גושים.
4 מערבבים מים רותחים עם אבקת קפה נמס ומוסיפים לתערובת.
5 מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
6 מעבירים לתבנית ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
7 לציפוי (גנאש): מחממים שמנת מתוקה בקערה חסינת חום במיקרו עד לסף רתיחה. מוציאים ומוסיפים פנימה את השוקולד המריר. מניחים לכמה דקות.
8 מערבבים היטב לתערובת חלקה (השוקולד יימס מהחום של השמנת).
9 מקשטים את העוגה בגנאש שוקולד ומפזרים מעל קוקוס.
** העוגה נשמרת היטב בכלי אטום עד ארבעה ימים.
** לגרסה פרווה ניתן להחליף שמנת חמוצה בקרם קוקוס או במיץ תפוזים, ושמנת מתוקה בקרם קוקוס או בשמנת פרווה.