אוכל
צילום׃ נטלי לוין, עוגיו.נט

בראוניז שוקולד וקוקוס לפסח

נכון שאין כמו להתענג על עוגיות בראוניז טובות? אז זהו, שיש: נטלי לוין מוסיפה להן שכבה יפה של קוקוס וציפוי סמיך של שוקולד. פחות משעה של עבודה (חכו, הן במקרר) - והן שלכם. וכן, זה לגמרי כשר לפסח

נטלי לוין | עוגיו.נט | פורסם 29/03/21 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 655 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבראוניז (תבנית 20X20 ס"מ):

200 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

קורט מלח

3 ביצים L

80 גרם (חצי כוס + 1 כף) קורנפלור או קמח שקדים

לשכבת הקוקוס:

75 גרם (שלושת רבעי כוס) קוקוס טחון

50 גרם חמאה מומסת

2 חלבונים L

25 גרם (2 כפות) סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 כפות חלב

קורט מלח

לגנאש שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.

>> מתכונים לפסח

2 בקערה גדולה שמים שוקולד וחמאה, וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס לתערובת אחידה.

3 מוסיפים סוכר ומלח וטורפים היטב לתערובת אחידה.

4 מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבוב בין הוספה להוספה, עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.

5 מוסיפים קורנפלור או קמח שקדים וממשיכים לערבב רק עד שהוא נטמע בתערובת. חשוב להימנע מעיבוד יתר של הבלילה, מה שעלול לפגוע במרקם הבראוניז לאחר האפייה.

6 אופים את שכבת הבראוניז במשך 15 עד 20 דקות, או עד שהשכבה יציבה למגע אך עדיין רכה במרכז. מצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.

7 מכינים את שכבת הקוקוס: שמים בקערה קוקוס, חמאה, חלבונים, סוכר, וניל, חלב ומלח, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת על גבי הבראוני החצי אפוי ומיישרים את החלק העליון. אמורה להתקבל שכבה דקה מאוד, וזה בסדר גמור.

8 מחזירים את הבראוני יחד עם שכבת הקוקוס להמשך אפייה של עוד 8 עד 10 דקות, או עד ששכבת הקוקוס מתייצבת מעט, מזהיבה קלות, אך עדיין נותרת בהירה מאוד. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

9 מכינים את גנאש השוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה. יוצקים את הגנאש על שכבת הקוקוס עד שהוא מכסה את הבראוני בשכבה אחידה.

10 מצננים לחלוטין במקרר 3-4 שעות, עד להתייצבות מוחלטת. חותכים לריבועים בגודל הרצוי, ומגישים.

* ניתן לשמור את הבראוניז בכלי סגור במקרר עד שבוע, ומומלץ להגיש אותן בטמפרטורת החדר ולא קרים מהמקרר, אז הם בדיוק במרקם האידאלי.

* שכבת הקוקוס יוצאת דקה ועדינה מאוד. אם רוצים שכבה עבה יותר אפשר להכפיל את הכמויות שלה.

 מתוך הבלוג של נטלי - עוגיו.נט